Ta de elöverkänsliga på allvar

De sista dagarna har det uppstått en diskussion om elöverkänslighet Västerbottensnytt hade detta inslag om elsanerade rum som står tomma.

Det finns de som menar att det inte finns någon vetenskaplig bevisning för detta, medans andra hävdar att det är solklart att detta är en sjukdom och att elektromagnetiska fält är skadliga för människan.

Jag är ingen vetenskapsman och kan inte säga vad som är sant eller falskt, men under min tid som vice ordförande i Miljö och Hälsoskyddsnämnden så hade vi flera träffar med elöverkänsligas förening i Umeå.
Det handlade då främst om oron för utbyggnaden av 3G mobilnätet.

Och oavsett vad som är den medicinska eller vetenskapliga diagnosen (vilket jag inte kan uttala mej om) så är det en skakande upplevelse att sitta framför en person och se hur denne på en timme ändrar ansiktsfärg, börjar svettas mm. och bokstavligen blir sjuk framför mina ögon.

Så att samhället hela tiden måste ta dessa personer på allvar och se till att man har en dialog så att även de som anser sig lida av elöverkänslighet kan besöka sjukhuset anser jag är självklart.

Avslutningsvis så vill jag påminna om att om inte strålningen vore skadlig så skulle ju inte mikrovågsugnen fungera!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.