Detta med strandskydd och allemansrätten

En infekterad debatt som uppstått är konsekvensen av de krav som Centerpartiet ställde för att tolerera att Stefan Löfven fick chansen att bilda regering på nytt efter sommarens regeringskris.

Centerpartiet hade ett antal krav för att släppa fram Stefan Löfven, ett av dessa krav var ett moderniserat och decentraliserat Strandskydd. Det man kommit överens med Stefan Löfven och Socialdemokraterna om är att genomföra och även förstärka vissa viktiga delar av Januariavtalet.

Överenskommelsen säger att: ”Strandskyddet ska förändras så att det blir enklare att bygga och bo i attraktiva lägen runt om i Sverige. Det har under lång tid varit en viktig prioritering för Centerpartiet och för en levande landsbygd. En gedigen utredning har kommit med förslag som kan ligga till grund för ny lagstiftning.”

Det det handlar för för oss i Centerpartiet är att vi tror att ett ökat lokalt inflytande över strandskyddet är viktigt för ökad tillväxt i hela landet, inte minst i norra Sverige och i våra landsbygdskommuner. Och det är landsbygdskommunerna det handlar om, vi vill inte göra det lättare att bygga i städer eller i överexploaterade områden, så det är inte fler hus nära Umeälven i centrala Umeå det handlar om! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.