Skogen och skogsbruket nyckeln till minskade klimautsläpp

Den gröna omställning vi ser nu som i hög utsträckning  grundas i att vi måste minska våra koldioxidutsläpp. Här har vi i Sverige en utmärkt möjlighet att göra detta om vi väljer att aktivt bruka våra skogar. Aktivt brukande kommer både öka tillväxten, men även skapa produkter som ersätter sådant som är gjort av fossila råvaror. I en ny rapport utgiven av skogsindustrierna (ja jag vet att de kan betraktas som partiska) så kan man läsa mer om skogens effekter för att binda koldioxid. Länk till Rapporten, Sammanfattning, Power Point

Det rapporten kommer fram till är att det bästa vi kan göra för klimatet är fortsätta bruka våra skogar oerhört viktigt. Precis det som uttrycks i den debattartikel som Norra Skog hade i VK. Det vore en mardröm om EU skulle bestämma över svensk skogsnäring.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.