Lånefinansiering av Norrbotniabanan en lysande idé

Tycker Mårten Edbergs debattartikel från i onsdags om lånefinansiering av Norrbotniabanan fått alldeles för lite uppmärksamhet.


Varför är nu då detta en så bra idé? Jo detta innebär att man gör samma sak med Norrbotniabanan som man gjorde med Botniabanan lånefinansierar den, det skulle innebära att Norrbotniabanan AB får låna upp de pengar som behövs för att genomföra bygget. Jag tycker personligen det vore en lysande idé och jag har lyft frågan internt i Centerpartiet om att vi skall ligga på i Riksdagen för att lägga ett sådant förslag.

Det skulle ju göra att fokus skulle kunna vara på att snabba upp byggnationerna istället för att träta om vilket parti som mest vill ha banan på plats, vilka som skjutit till mest pengar och vilka som är för snåla.
För vi måste skynda på bygget, nuvarande tidsplan med trafikstart på sträckan Umeå – Skellefteå 2032 är ju alldeles för långsam!

För det som står i artikeln tycker jag stämmer till 100%

Det är nu dags att skifta fokus för Norrbotniabanan. Den är det facto beslutad. Nu handlar det om att bygga den så snabbt och kostnadseffektivt som möjligt och att få ut nyttorna så snabbt som möjligt. Regeringen bör därför föreslå riksdagen att godkänna att Norrbotniabanan lånefinansieras och att Norrbotniabanan AB ges i uppdrag att fullfölja projektet. Det skriver Mårten Edberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.