Elkrisen kräver både en kort och en lång lösning!

Läget vi har just nu med skenande energipriser i Europa vilket vi här i Sverige märker med brutalt höjda priser på Bensin, Diesel och El. Just elen är inte ett jätteproblem för oss i norr då Sverige är indelat i flera elområden och vi har lägre elpriser här i norr än i södra Sverige, men det läge som är nu är inte hållbart! Igår så presenterade Centerpartiet en uppdaterad lösning om vad vi vill med elprisfrågan på kort sikt.

Att idag komma fram och klaga på kärnkraftverk som inte är i drift efter att man sagt ja till nya energiöverenskommelser är inte helt juste, och på samma sätt så är dagens skenande energipriser en konsekvens av kriget i Ukraina och en övergång till mer och mer elektrifiering. Detta kombinerat med en prismodell skapad i en tid som byggde på elöverskott skapar galna effekter.

Centerpartiet ser dessa utmaningar och därför presenterade Annie igår detta:

”Elkrisen är akut. Företag riskerar här och nu att gå under på grund av skyhöga elräkningar.

Företagen och hushållen kan inte vänta till efter valet med att få besked om stöd. Politikerna måste ta sitt ansvar och gå från ord till handling – nu.

Vi vill att elkostnadsstödet som regeringen föreslagit beskrivs tydligare. Dessutom måste besked ges om att de stöd som kommer fram ska gälla retroaktivt från 1 september. Ett gemensamt finans- och näringsutskott behöver kallas in för att sammanträda redan nästa vecka för att hitta en gemensam lösning. ”

Det viktigaste nu är att hantera priserna hos konsumenterna, sedan får vi se vad som är en klok väg framåt. Nu ropar alla på Kärnkraft och det kanske är det bästa, men det är minst 20 år bort innan nya reaktorer finns på plats, därför tror jag mer på Centerpartiets förslag:

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.