Centerpartiet kräver akuta krissamtal om elpriserna!

Vi kan givetvis diskutera i all oändlighet vem och vad som är orsaken till de skenande energipriserna vi ser i Europa. Och vad man borde gjort istället, men också vad man måste göra framöver. Dock är det så att kriget i Ukraina och de stängda gaskranarna från Ryssland gjort situationen ytters akut. Därför kräver Centerpartiet akuta krissamtal nu!

Det viktigaste nu är att vi säkerställer att svenska företag och elkonsumenter klarar de kommande månaderna, det måste ske snabbt och här måste de politiska partierna kunna prata ihop sig trots att det är valrörelse.

När sedan den akuta fasen är löst, så gäller det att skapa långsiktiga spelregler för energisektorn i Europa med någon form av förutsägbara priser, och dit tror jag inte vi kommer utan att kriget i Ukraina tar slut.
Centerpartiet har ett antal förslag hur vi vill utveckla svensk energiförsörjning och även sänka priserna, men vi är samtidigt villiga att som alltid kompromissa i en bred energiöverenskommelse.

Men nu gäller det att samlas till samtal för att lösa den akuta prischocken, för just nu så är det priserna som rusar i Sverige vi har inte brist på el. eller som Annie Lööf säger:

– När stora och dramatiska beslut måste fattas mitt i en valkampanj, då är det nödvändigt att söka bred enighet kring hur akuta åtgärder och räddningspaket ska se ut. Precis som vi lyckades göra under pandemin!

En kommentar

  1. Saga

    Den här frågan pratade jag och några kollegor om idag och ingen av oss kan förstå hur det kan få vara på detta vis. Bara för att du har energi som tema i ditt inlägg så skickar vi frågan vidare till dig. Hur kan det vara tillåtet för elbolagen att ta ut sådana vinster som de gör. Hörde senast om Skellefteå kraft… Minns inte summan precis men den var betydande i antal miljoner (eller var det miljarder?!) Så absurt! Det talas om rekorddyr el och vem som bär ansvaret. Samtidigt som vinst tas ut på hushållsel. Varför är inte det en del av debatten?! Och varför i friden begränsar man inte bolagens möjligheter att göra vinst på oss?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.