”En nitlott för hyresgästen”. Den enda vägens politik

Våra lokala tidningar har igår kväll och idag lördag börjat uppmärksamma denna fråga om planerade utförsäljningar ur AB Bostaden, vilket är positivt. Det som skrivs bekräftar till stora delar analyserna i mitt tidigare inlägg.

Som förtroendevald, att representera folket känns det demokratiskt märkligt att man får mer uppgifter via media än via de så kallande ”handlingarna” som finns bifogat inför kommunstyrelsens sammanträde.  Inför Umeå kommunföretags styrelsemöte finns det inte ens en låtsats handling. Istället hänvisas till att ” Material kommer att presenteras på mötet”. Vilket är svaret på frågan om ledamöter och ersättare i den bolagsstyrelsen kommer få ta del av några handlingar innan styrelsemötet. Det demokratiska underskottet i Umeå kommun verkat accelerera, tyvärr.  Nu för tiden verkan man få ta del av mer information via VK än via kommunala handlingar. En fråga som är värd att återkomma till.

Beklagar att det socialdemokratiska partiet verkar gå på Carl Bilts och moderaternas linje om ” Den enda vägens politik”

Förstår på ena sättet att Moderaterna, via sitt kommunalråd Anders Ågren jublar på sin blogg http://blogg.vk.se/agren/ Då Socialdemokraterna ansluter sig till Moderaterna och de blå partiernas bostadspolitik, att sälja ut lägenheter från den kommunala allmännyttan. Tesen: ”En röst på socialdemokraterna är en röst på Moderaterna och en röst på Moderaterna är en röst på S” Börjar stämma allt mer i kommunpolitiken.

 

Frågorna alla andra partiers företrädare borde ställa sig är, oavsett vad man tycker i sakfrågan om att sälja lägenheter eller inte: Tycker ni verkligen att detta genomförs på ett rimligt demokratiskt sätt? Om ni tycker som jag, att tillvägagångssättet har stora brister finns det bara en rimlig slutsats: Det är att som ett minimum bordlägga frågan så att vi kan få en demokratiskt rimlig process.

 

Den lokala rapporteringen:
VF verkar ha skrivit en mindre miss, förutom att de stavat ”Vänsterpartioet” fel vilket jag kan ha överseende med. De hävdar att”Vänsterpartiet skickade under fredagskvällen ut ett pressmeddelande med anledning av uppgifterna i Västerbottens-Kuriren.

När jag publicerade mitt blogginlägg och vi skickade iväg vårt pressmeddelande kunde jag inte se att någon artikel låg uppe på VK:s sida.
http://www.folkbladet.nu/1863237/vansterpartiet-en-nitlott-for-hyresgasten
http://www.folkbladet.nu/plus/1863216/uppgifter-bostaden-planerar-jatteaffar
VK skriver även om detta i artiklarna nedan, men samtliga som plussartiklar tyvärr.

http://www.vk.se/plus/2025829/till-sist-fanns-bara-ett-scenario-kvar
http://www.vk.se/plus/2026615/bostaden-saljer-ut-for-miljarder