Mattias X Lundberg

Think bigger. Move faster!

Nu är det vår!

Av , , Bli först att kommentera 6

Nu är det vår. Dags att vakna ur vintersömnen!

http://mattiasx.blogg.se/

Bli först att kommentera

Farväl Umeå

Av , , Bli först att kommentera 46

Älskade Umeå. Och ibland mindre älskade Umeå. Jag är uppväxt här. Alla mina barndomsminnen är från Mickelsträsk, Bullmark, Ålidhem, Västra Ersboda, Sofiehem och Ön. Mina föräldrar gillade att flytta. Första skrubbsåren, första flickvännen, skolgången, bästa kompisen. Allt och alla har varit här. Som vuxen fick jag min juristutbildning här. Jag fick förvisso mina två barn under en jobbsejour i Stockholm men jag flyttade åter hit och byggde upp en av Umeås största företagskoncerner. Många goda vänner, kunder och kollegor har jag här. Kära föräldrar och syskon. Staden har under Lennart Holmlund och Anders Ågrens styre blivit allt vackrare. Men allt har sitt slut. Utom möjligen Universum då…

Till slut blir emellertid staden socialt liten. Skvallrig. Klaustrofobisk. När man som jag har både exhibitionistiska och blyga drag fungerar inte en stad av Umeås storlek särskilt bra. Man kan inte både glida omkring i självlysande italienska sportbilar, kaxa sig i lokaltidningarna och samtidigt värna sitt privatliv. Känslan har kulminerat av att jag fått stalkers efter mig. Men dom ska man inte tillskriva alltför mycket betydelse. Hade förstås kunnat leva ett hyfsat anständigt liv även med dom smygandes i buskarna. Men dom blev droppen som fick bägaren att rinna över. Jag har mina barn som jag inte vill ska leva med ständiga hot, trakasserier, anmälningar och rädsla för att pappa ska bli attackerad.

Så, det som jag påbörjade för en månad sen har jag nu slutfört. Jag har skaffat ett boende jag älskar samt folkbokfört mig i Stockholm och påbörjat försäljning av mina fastigheter i Umeå. Jag har övervunnit min långvariga flygrädsla och åker upp varje eller varannan vecka och utövar mitt vd-skap över min koncern, men den är redan i trygga händer hos min verksamhetskontroller Kickan Landman. Riktigt bra känns också att skänka bort nästan halva bolaget till mina kära medarbetare. Det är ett måhända udda drag men det ökar min känsla av trygghet att veta att bolagets medarbetare också är dess ägare. Jag hoppas dessutom att vår koncern kan tjäna som förebild för andra företag.

Jag vet inte om jag kommer att blogga mer här. Kanske. Kanske inte. Känslan framöver kommer att avgöra.

Jag vill i alla fall, hur pretantiöst och dramatiskt det än må låta, säga ett stort tack till Umeå och ni bloggläsare för allt!

Farväl…for now

Bli först att kommentera

Träningsblogg 12. Promenader

Av , , Bli först att kommentera 6

Jag har jobbat mycket i Stockholm senaste veckorna – och nästan flyttat. För mig är aldrig något definitivt men nu har jag en lägenhet i Stockholm och pendlar till Umeå. Lägenheten är centralt, vilket är super för träningen. Det går inte med rimlig ansträngning att få en bilparkering i centrala Stockholm så jag promenerar istället. Nära till allt. Tror nog att jag kommer upp i minst 5 km om dagen. Ofta mer.

Styrketräningen tänkte jag dra ner på för att gå ner i vikt men en av bloggläsarna, en gammal friidrottskompis, Mr F, upplyste mig om att det inte var bra för viktnedgång att tappa muskelmassa. Jag får inte riktigt ihop resonemanget i mitt huvud men jag väljer att lita på honom – och fortsätter att lyfta tunga vikter.

Nu har jag en vikttävling med min polare Rabih Jaber. Den som först går ner 5 kg får en tusenlapp av den andre. Men det är äran som är det viktiga. Förlorar jag kommer jag att få höra om det i all evighet 🙂 Bra sporre att kämpa på!

Kaloriintaget ligger lite högre än det borde, ca 2300 kcal per dag. Har haft så mycket att göra att jag inte hinner tänka lika mycket på vad jag äter. Ni vet hur det kan vara 😀

Vikt: 101,5 kg. Hm. Går inte ner som jag vill. Men ska ta nya tag med kosten!

Trevlig eftermiddag på er!

Bli först att kommentera

Hemfridsbrott

Av , , Bli först att kommentera 20

I dag ertappade ett vittne en av mina stalkers på bar gärning när hen begick hemfridsbrott hos mig. Hen hann lomma i väg men polis har varit på plats för teknisk undersökning och tagit upp vittnesuppgift och polisanmälan är gjord. Stalkerns eget yrke gör överträdelsen prekär å det grövsta. Det är märkligt vad en del människor är beredda att göra för att skada andra. Det här måste få ett slut.

Trevlig kväll på er!

Bli först att kommentera

Träningsblogg 11. Snart 99,9!

Av , , Bli först att kommentera 11

Jag har varit slö på att skriva träningsblogg senaste veckan, men har varit desto flitigare med träningen. 5 pass har jag hunnit med. 2 styrkepass och 3 konditionspass. Nu kör jag på det mål jag satte upp för någon vecka sen, att faktiskt minska i muskelmassa. Det känns märkligt att inte ta i allt man kan när man lyfter, så att jag har i stället valt att köra färre styrkepass. Då kan man ju ändå köra max och sakta gå ner i muskelmassa.

Och så 3 konditionspass. Puh! Men det bränner lite fett iaf.
Kosten har jag lyckats fortsätta att sköta. Max 2 000 kcal per dag. Många dagar mindre än så.

Och vikten: 100,7 kg. Yes 😀 Snart är tresiffrigt ett minne blott!

Bli först att kommentera

Träningsblogg 10. Nya mål!

Av , , Bli först att kommentera 6

I går blev det ett styrkepass med väldigt blandade övningar. Både överkropp och underkropp – och ganska lätta vikter. Totally unlike me! Jag brukar alltid vilja lasta på maximalt. Men jag har bestämt mig för att jag vill inte bara gå ner i fett. Jag vill gå ner i muskelmassa också. Och jag måste nog tappa muskelmassa om jag ska ner under 90 kg. Hade 92-95 kg som målvikt förut. Nu vill jag ner till 88 kg. Minns när jag var yngre, vad skönt det var att vara lätt på foten i rörelser – och dessutom så sitter kläder mycket bättre med lagom med muskler. Jag ska även fortsättningsvis unna mig lite bänkpress och hängvändningar men jag ska inte bli starkare. Det är en konst, att träna för att bli svagare 😀

Kosten går fortsatt bra. Kroppen verkar efter några veckor ha vant sig vid mindre mat, men tycker ändå att jag borde ha tappat vikt snabbare. Men, bara att ge sig till tåls.

Dagens energiintag: Knappa 2 000 kcal.

Dagens vikt: 101,5 kg! Yes, klart lägsta vikt hittills!

Bli först att kommentera

Träningsblogg 9. Hopp!

Av , , Bli först att kommentera 4

image
I dag var det åter sprintdag. Putte var tyvärr lite träningssliten och vilade. Så ingen möjlighet till revansch. Men det gick iaf bra. Sprang inte på något världsrekord men slapp slita så hårt som jag gjorde förra veckan. Sen hopp! I dag fokuserade jag på explosiva hopp utan ansats. Först stående längdhopp. Där kom jag som längst 2,61 m. Det är sisådär. Men stående höjdhopp gick desto bättre. Där tog jag mig över 1,45 m!

Kosten har fortsatt att gå bra även om den stora viktminskningen uteblivit. Men jag tänker mig att den kommer förr eller senare. För en månad sen kunde jag äta en hel pizza till middag. Nu får jag maximalt i mig en tredjedel, dom sällsynta tillfällen jag äter snabbmat. Då har ju rimligen magsäcken krympt ihop en del, vilket borde underlätta fortsatt lågt energiintag.

Dagens energiintag: Ca 2 000 kcal.

Dagens vikt: 102,8 kg. Hm. Lite stilla, men snart släpper det! 😀

Bli först att kommentera

Träningsblogg 8.Sprint!

Av , , Bli först att kommentera 4

image
Dagens pass var sprint. Under somrarna kör jag och Putte åtminstone två sprintpass i veckan. Det brukar vara lite småsegt i början av sommaren men innan hösten flyger vi fram. Lite udda har vi valt att springa 40 yards, vilket är 36,5 meter. Vi fick det ifrån NFL´s tester, och tyckte att det var lite kul att jämföra sig med dom amerikanska fotbollsspelarna. Vi är väldigt jämna. I somras sprang vi båda på 4,6 sekunder.

Nu var det dags för första sprintpasset inomhus. Jag kände mig kaxig efter att Putte varit småskadad i vaderna under hösten och inte kunnat träna så mycket explosivitet. Jag å andra sidan har under hösten fokuserat på explosivitet – men ignorerat en del behövlig benträning. Vi sprang 6 lopp. Och Putte vann. Damn! 5,0 sek på honom som bäst, och 5,1 sek på mig. Katastrofalt uselt jämfört med i somras, men å andra sidan brukar det alltid gå så här i dom första loppen efter ett långt uppehåll. Ni kan ge er den på att nästa sprintpass kommer att utfalla annorlunda! Försökte få en bild av vinnaren efteråt, men Putte är rackarns snabb på att vända ryggen till när kameran kommer fram 😀

Därefter körde vi 30 minuters hoppstyrka. Längdhopp utan ansats och femstegshopp utan ansats. Bra för benen!

Dagens energiintag: Ca 2 000 kcal. Men under helgen unnade jag mig att äta lite godare och mer. Var nog uppe i 3 000 kcal i söndags.

Dagens vikt: 103,2 kg. Äsch!

Bli först att kommentera

Stalker

Av , , Bli först att kommentera 36

Stalker
Sen en tid tillbaka har jag fått min tolerans och tålamod ordentligt testat. Det har varit jobbigt både för mig, mina barn och andra runt omkring mig.

En person som en gång stått mig nära har valt att lägga all sin sociala kompetens och vana av maktstrider, på att förstöra för mig.

Hen har kontaktat mina barn, mina släktingar, vänner och kollegor. Hen har intrigerat för att förstöra värdefulla relationer, att jag ska tappa kunder och personal jag älskar och försökt väcka andras missaktning för mig. Därtill finns även försök att vinna ekonomiskt.

Människor som förbrukbara resurser
Hen har letat rätt på alla tänkbara ovänner jag kan ha och försökt organisera dom mot mig. Men hen har ingenting att erbjuda dom annat än hat, mörker och personliga risker. För grejen är att hen får andra att ta risker för hen. Sen när jobbet är gjort står dom där ensamma med eget ansvar för vad dom gjort. Hen manipulerar fräckt medhjälparna som förbrukbara resurser.

Den nakna sanningen
Så här är det! Det går inte att driva en av Umeås största koncerner utan att få en och annan ovän genom åren. Det går heller inte att ha en kärlek till kvinnor utan att krossa ett och annat hjärta genom åren. Det är ledsamt och jag önskar att det alltid gick att undvika. Flera fina och goda kvinnor har jag haft förmånen att vara tillsammans med.

Men man ska också komma ihåg att bin dras till honung. Jag har träffat på min beskärda andel golddiggers, både i affärer och privat. När det har gått upp för mig vad dom varit ute efter har jag avslutat så snyggt jag kunnat, slickat mina sår och gått vidare. För det är så jag gör. Jag står inte kvar och gråter över dåliga val. Jag går vidare. Livet är kort och man gör bäst i att njuta av det.

Hens story
Vad i all sin dar är det då hen säger? Det varierar beroende på vem hen pratar med och vad hen vill få personen till. Men det vanligaste är att jag är kontrollerande och att jag stoppade hen från att träffa sina vänner. Au contraire! Det oroade mig att hen hade så litet nära umgänge. Jag uppmuntrade hen att skaffa större socialt umgänge. Men hen hade ett nedlåtande epitet för alla hen kände och hen litade inte på någon. Hen ville bara umgås med nära familj. Det är så lätt att bevisa. Eftersom jag t o m tog kontakt med människor åt hen och försökte styra ihop dom. Kan tyckas att jag inte hade med det att göra men jag ville hen väl.

Den storyn är ingången. Sen går det vidare och vidare tills hen har en medhjälpare i hens försök att måla upp en enad fasad mot elaka Mattias. Och utföra tjänster åt hen som syftar till det jag skrev i inledningen. Att förstöra mina goda relationer och att vinna ekonomiskt. Jag vet eftersom så många bra människor kommit till mig och berättat.

Låt alla se!
Jag skulle gärna ta en offentlig rättegång på torget där hen fick lägga fram sina bevis för vad hen nu påstår – och jag fick lägga fram mina. Men hen skulle aldrig våga eftersom hens case är påhitt. Allt hen har är andra bittra ovänner till mig som enats om en story. Upp till bevis säger jag! Stå med namn för påståendena i offentligheten. Släpp alla löjligt fega antydningar. Låt folk granska kritiskt. Min rygg skulle förbli rak.

Jag skrev ett inlägg i höstas när det här började och vädjade till folks sunda förnuft. Att fråga mig innan jag blev dömd i deras ögon. Det fungerade. Folk frågade och ingen dömde. Men hen är enveten. En av hens gamla fiender jagade hen efter i tio år! Tio år! Det är inget annat än vuxenmobbning. Det kommer inte att hända mig. Jag tror nämligen på dagsljus. I dagsljuset spricker alla troll!

Jag vädjar därför igen till det sunda förnuftet. Köp inte resonemanget. Fråga efter riktiga fakta! För det finns inga fakta. Bara en ledsen och arg människa som vill förstöra.

Om hen skulle läsa det här så är jag ingen långsint människa. Önskar att hen kommer till ro och att alla kan fortsätta sina liv på ett positivt sätt.

Tack för att ni läste kära bloggvänner!

PS. Dra inga förhastade slutsatser om vem hen är. Formuleringarna är väl valda för att inte direkt eller indirekt kunna peka ut en enskild människa.

Bli först att kommentera

Träningsblogg 7. Viktnedgång!

Av , , Bli först att kommentera 5

image
Putte jobbar skift varannan vecka och då hinner vi inte träna tillsammans. Lite tråkigt men man får samtidigt chansen att ”tjuvträna” förbi varandra under dom dagarna. Den ständigt närvarande tävlingen i allt är en rolig och bra drivkraft! 😀

I dag blev det ett längre pass än vanligt. Först 50 minuter löpband, periodvis i riktigt bra fart. Pulsen toppar på 190. Jag tror att det är aningen högt. Måste kolla med någon kunnig så att jag inte springer på så att hjärtat kan ta skada. Men svettigt och bra kändes det!

Därefter 30 minuter styrka. Biceps och bröst. Sånt som kallas kåkträning 😀

Nu har jag i 11 dagar legat på eller under 2 000 kcal per dag. Jag vägde mig mitt på dagen och vågen stannade på 100,5 kg. Verkade som att även vågen drabbats av en köldknäpp. Så jag åkte och köpte en ny våg. 102,7 kg visade den. Det går framåt…eller neråt.

Dagens energiintag: Klart under 2 000 kcal. Troligen neråt 1 500 kcal.

Dagens vikt: Som sagt, 102,7 kg. Yes!!! Ner 3,3 kg sen 11 dagar.

Bli först att kommentera