Mattias X Lundberg

Think bigger. Move faster!

I´m too many people

Vi spelar alla olika roller. Oavsett om vi vill eller inte, om vi vill erkänna det eller inte. Det är lätt att säga att man bara är sig själv men vi följer faktiskt manus i dom flesta situationer.

När man åker buss är manuset att ställa sig på hållplatsen, betala när man kliver på, sätta sig på en ledig plats och kliva av på rätt hållplats. Det finns inte mycket utrymme för eget förhållningssätt där.

När vi arbetar har vi arbetsplatsens regler, policies, eventuell klädkod och annat som vi spelar efter. Få är dom förunnat som själv styr allt.

Som förälder är manuset mer än bibeltjockt. Men allra minst ska vi sätta barnens bästa före vårt eget. Det vet vi.

And so on and on. Vi är alla skådespelare med våra roller och manus. Thats life!

Jag har försökt mig på konststycket att kombinera olika roller, ofta med riktigt taskigt resultat. Man blir otydlig. Man ger ett förvirrat intryck och folk vet inte säkert vem dom har att göra med. Till exempel, när man kombinerar en professionell roll med en privat relation. I den professionella rollen kommer man att riskera att acceptera undermåliga resultat eftersom man inte vill såra människan. Och i den privata rollen riskerar man att ställa krav man inte ska ställa i en privat relation, med ovänskap som resultat. Och förstås även vice versa. Det blir inte bra.

Av ovan anledning har jag insett att jag behöver vara tydlig med min roll även här på bloggen. Ibland har jag skrivit i min professionella roll – och ibland som privatperson. Och som privatperson är rollerna många: partner, förälder, politiskt intresserad, amatöridrottare, vardagsfilosof mm. I´m too many people!

Människor är komplexa, så ock jag. Vissa saker kan man bättre än andra. Men framförallt – vissa saker är roligare än andra. Och jag gillar att filosofera. Ibland kanske rent av för mycket. Man drar sig undan, får inget verkligt arbete gjort men istället så landar lite djupare insikter om livet. Och klokare kan man alltid behöva bli. Åtminstone jag.

Därför. Min roll i vk:s blogg kommer att vara som vardagsfilosof. Hoppas vi ses!

Mattias X

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.