Mattias X Lundberg

Think bigger. Move faster!

6 timmars arbetsdag. Fuck yeah!

Vi har nått en nivå på teknologi och automatisering – hur gammaldags än ordvalen må låta – där vi inte behöver jobba mer än 6 timmar per dag. Om ens det.

Jag skulle vara den första att införa det på mina ca 400 medarbetare om jag bara gavs realistiska förutsättningar. Jag vet att jag kommer att införa det. Inte nu. Men sen. För att samhället är inte moget ännu att avkräva mer fokus under dom 6 timmarna. Men när samhället är där, ja då smäller det till hos mig. Direkt. För jag vet att det är bra. Människor mår bäst av att vara människor. Och människor är inte maskiner.

Människor mår bra av att fokusera på det dom är. Samla kraft, fundera, känna, göra gott…och sen bara vara. Vara en människa. Inte en robot. Inte en maskin.

6 timmars fokus räcker. Utan tvekan. Men INTE slappa och chit-chatta 6 timmar och sen slappa och få lön. See the difference? När teknologin nått längre och effektiviteten höjts tillräckligt för att vi ska behålla vår levnadsstandard, ja då kanske vi kan nå ner till 4 timmar. Och 2 timmar. Eller 12 för dom som vill och har kapaciteten att jobba 12 timmar.

Vi är inte maskiner. Vi är människor. Glöm inte det. Quality, not quantity.

Trevlig helg på dig! Försök inte att jobba ikapp. Det ska du göra på arbetstid. Nu ska du vara ledig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.