Mattias X Lundberg

Think bigger. Move faster!

Träningsblogg 8.Sprint!

image
Dagens pass var sprint. Under somrarna kör jag och Putte åtminstone två sprintpass i veckan. Det brukar vara lite småsegt i början av sommaren men innan hösten flyger vi fram. Lite udda har vi valt att springa 40 yards, vilket är 36,5 meter. Vi fick det ifrån NFL´s tester, och tyckte att det var lite kul att jämföra sig med dom amerikanska fotbollsspelarna. Vi är väldigt jämna. I somras sprang vi båda på 4,6 sekunder.

Nu var det dags för första sprintpasset inomhus. Jag kände mig kaxig efter att Putte varit småskadad i vaderna under hösten och inte kunnat träna så mycket explosivitet. Jag å andra sidan har under hösten fokuserat på explosivitet – men ignorerat en del behövlig benträning. Vi sprang 6 lopp. Och Putte vann. Damn! 5,0 sek på honom som bäst, och 5,1 sek på mig. Katastrofalt uselt jämfört med i somras, men å andra sidan brukar det alltid gå så här i dom första loppen efter ett långt uppehåll. Ni kan ge er den på att nästa sprintpass kommer att utfalla annorlunda! Försökte få en bild av vinnaren efteråt, men Putte är rackarns snabb på att vända ryggen till när kameran kommer fram 😀

Därefter körde vi 30 minuters hoppstyrka. Längdhopp utan ansats och femstegshopp utan ansats. Bra för benen!

Dagens energiintag: Ca 2 000 kcal. Men under helgen unnade jag mig att äta lite godare och mer. Var nog uppe i 3 000 kcal i söndags.

Dagens vikt: 103,2 kg. Äsch!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.