Fattigstugan!

Det är inte lätt att vara pensionär idag. Vet du att 14 000 i pension ger drygt 700 mindre i plånboken än 14 000 i lön?
Världsbanken har gått igenom skattesystemet i 53 länder.
Ingen annanstans än i Sverige beskattas pensionärer hårdare än yrkesverksamma.
I många länder exempelvis Norge, betalar pensionärerna lägre skatt än yrkesverksamma.

Tack alla 40-talister som byggt upp detta land, hoppas ni har mat på bordet!
Ärligt talat!
Vart är vi på väg?

/ Mattsson
 

5 kommentarer

 1. Olof A

  Roligt att en sosse tycker att vi har höga skatter! Ytterligare ett bevis på att ni har gått från socialism till Vänsterpopulism!

 2. Svetsarn

  Svenska folket väljer riktning. Vi går i en viss riktning just nu. Vi måste anpassa oss efter den nya värdegrunden. Det ska löna sig att arbeta. Den nya arbetsklassen. De som har ett arbete, från vd ner till oss svetsare. De som arbetar ska ha det bra och de övriga sämre. Lite tråkigt att så många ska ha det sämre bara, men men, en ny riktning som sagt..

 3. Med i facket!

  Se till att rensa i de egna leden, så blir det nog mer pengar över till pensionärer! AMF styrelse är ett lyssande exempel på nåt ni kan ta tag i så att pensionärerna (och kommande) kan få det bättre!

 4. KL

  Du har rätt, skatten har sänkts mer för de arbetande än för pensionärerna sedan valet. Men faktum är att skatten på pensionerna sänktes i januari. Tanken med att sänka för de som jobbar är ju att det påverkar arbetsmarknaden positivt, det har konjunkturinstitutet slagit fast. Fler som jobbar= högre pensioner.

  Men visst, målet måste ju vara att beskatta likadant. Problemet med sossarna är dock att de även varit emot varenda skattesänkning för arbetarna. Med andra ord, ingen skulle ha lägre skatt. Det är i och för sig jämlikhet men skulle inneburit sämre arbetsmarknad och därmed lägre pension.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.