Är vi rädda för varandra eller vad är problemet?

 

Bloggandet om Vindeln har väck ett par frågeställningar för mig.

Har de styrande i Vindeln under de senaste 10 åren har gjort något som har varit positivt för vår kommun?

Har suttit och läst igenom de blå bloggar som finns här på VK om Vindeln och lyckas inte finna nån, kanske det finns något positivt som hänt före blogges tid?

Tanken slår mig att vi är otroligt duktiga på att ta fram motpartens dåliga sidor ( i ens egna ögon) men dess sämre på att ta fram deras bättre sidor, säger inte att jag är ett undantag utan detta är bara en reflektion.

Ger mig tusan på att ifall man lägger manken till så kan man sammarbeta betydligt bättre med varandra änn man gör idag, man kanske måste stanna till och lyssna lite mera på varandra.

Det finns något gott i alla kommunpolitiker och en vilja att framtiden för Vindeln ska bli ljus, men vi måste sammarbeta.

Det är jag övertygad om.

/ Mattsson

5 kommentarer

 1. Sören

  Inte så svårt att förstå! Det är prestige som de äldre politikerna håller på med. Kommer KD med ett förslag slås det med automatik ner eller tvärtom. Eller så Återkommer samma förslag i C eller S-anda men dock lite omarbetat om jag förstått saken rätt. Men då är det oftats för sent för att förslaget ska få den effekt som det kunnat bli om det tagits från början.
  Om man håller på med prestige så hittar man sällan bra sidor hos någon annan. Har också ägnat mig åt att läsa de blå bloggarna jag hittar faktiskt en del de är positiva till som majoriteten kommit med även om det inte är mycket. Men i och för sig så tror jag sällan en Sosse ställer sig upp och applåderar om en Moderat kommer med ett bra förslag eller vice versa. Så fungerar politiken. Men jag tror om ni yngre börjar styra och ställa inom Socialdemokratin så kanske prestigen blir mindre och vår kommun kan överleva. Men som blockpolitiken är i Vindeln idag kan aldrig Vindeln överleva som kommun tyvärr. Bor själv i Umeå och vi klarar oss bra pga av att våra politiker kompromisar om det olika förslagen.

 2. Kent-Erik Mattsson

  Svar till Sören (2009-07-28 13:43)
  Tror på att söka samarbete hos andra partier som (s) gör i umeå, men tror att det är en bit kvar dit i Vindeln. Man måste våga lita på varandra och inte anta att det finns en baktanke i allt. Tror vi yngre har en öppnare syn på detta och ett större förtroende mellan varandra över blocken, kanske inte alla men många i vart fall.

  / Mattsson

 3. GunillaK

  Du har så rätt, så rätt. Det är dessutom katastrofalt i en så liten utsatt kommun som Vindeln. Här måste vi samarbeta oavsett partifärg för vår kommuns och våra innevånares bästa. Hoppas, precis som Sören, på att det yngre politiker som nu faktiskt har stigit fram och visat sig, får möjlighet att arbeta på det sättet efter nästa val.

 4. Berith

  Har läst dina bloggar och jag blir glatt överraskad över att en så ung -i mina ögon-politiker kan ha så kloka tankar, jag hoppas att du fortsätter att vara så klarsynt och inte blir som dina äldre politikerkollegor. tycker att ni unga inom M,S KD som bloggar ger hopp för framtiden för de små kommunerna. Vi har samma kamp i Nordmaling mellan blocken och de ”gamla” politikerna i S osv.

 5. Kent-Erik Mattsson

  Svar till Berith (2009-09-04 19:21)
  Tack , kul att höra. De äldre politikerna gör ett bra jobb men jag anser att hjälps vi åt över parti/ blockgränserna så skulle resultatet antagligen bli änn bättre. Givetvis har vi olika syn på saker och ting, men att lyssna har ingen dött av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.