Vad blir effekterna av att vara utan UNGDOMSGÅRD?

Hittade en kommentar i artikeln om ungdomsgården i Vindeln där Viveka Pettersson fritidsledare i Sorsele skriver att i Sorsele la de ner ungdomsgården 2004 och fick uppleva fasansfulla effekter av det.

I dag 5 år senare har Sorsele stora problem med våld, vandalisering och droger bland ungdommarna. Enkäter har gjorts bland ungdommarna i Sorsele där det visas att många använder både tobak, alkohol och droger. I Sorsele har nu komunen tagit tag i detta och startat upp information och kurser för föräldrar där de ska diskutera hur föräldrarna kommer närmre sina barn.

Är det detta som kommer att hända i Vindeln ifall vi tappar vår ungdomsgård? Jag ser det som en skyldighet att alla föräldrar funder med sina barn hur vi ska lösa detta och komma med förslag på ändringar istället för att sitta hemma och vara förbannade.

Vill vi ha denna information från kommunen om 5år eller vill vi försöka påverka för att en Ungdomsgård ska finnas för våra ungdommar?

Här under artikeln som vk publicerade i slutet av september i år

/ Mattsson

Sorsele satsar på tonårsföräldrar

Tonårsföräldrar har nu chansen att få hjälp att komma i bättre kontakt med sina barn. Kommunen tar nu i tag i det allt större problemen med vandalisering, droger och våld som förekommer i Sorsele.

Den femte oktober inbjuds föräldrar och alla intresserade till information om kursen och dess innehåll. Tanken är att man under tio träffar ska diskutera har man som förälder bättre kommer i kontakt med sina barn och ger barnen en positivare vardag.

– Kursen har jag och Per Daniel Liljegren, skolchef tagit fram. Vi vill helst att så många som möjligt kommer till första träffen. Det gäller inte bara tonårsföräldrar utan alla som bryr sig, säger Virginia Pettersson på fritidsgården i Sorsele.

Enkäter som gjorts bland ungdomar i Sorsele visar att ovanligt många använder både tobak, narkotika och alkohol.

Det har också de senaste åren förekommit mycket vandalisering och trakasserier i samhället. Nu ges chansen till föräldrar att få ökad förståelse över sina egna tonårsbarn.

Kursen som startar efter informationsmötet den 5 oktober är frivillig.

Publicerad: 25 september 2009 kl 07.38

http://www.vk.se/Article.jsp?article=303635&category=391

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Diggern

    Vad blyg du verkar vara med din mini textstorlek.
    Får så smutsig skärm när man skall sitta inne i den för att kunna läsa.

  2. Kent-Erik Mattsson

    Svar till Diggern (2009-10-25 17:38)
    Det va inte tanken att du skulle smutsa ner skärmen, men hur jag änn försökte i bloggverktyget så fick jag inte texten att bli större. Ska satsa mer energi i att lösa sånt i fortsättningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.