Lokala Fackbossar och Fackpampar?

 

Vad är Fackbossar och Fackpampar?  Vad är en förtroendevald?
 
 
Moderaterna i Vindeln vill gärna använda ordet fackboss eller fackpamp i deras resonemang. De vill antagligen dra paralleller till maffiabossar och förtroendevalda IF/Metallare på industrin.
De tycker att det är självklart att facken i Vindeln ska kunna svara upp på hur styrelsen i Folksam tänker, de tar förgivet att gör Wanja ett misstag så klappar hela fackföreningsrörelsen henne om ryggen, och ifall Bodström klantar sig så resonerar vi precis likadant.
 
Moderaterna efterlyser ett klimat där vi tillsammans kan sitta vid samma bord och diskutera kommunens bästa. Men har egentligen redan tagit ställning till att ”fackbossar” inte är ett ruttet lingon värt. I mina ögon en syn på fackföreningsrörelsen som är beklaglig.
 
Vad förväntas av oss ”fackbossar”? Att vår verkstadsklubb ska ha en förstasida i Aftonbladet där de ber om ursäkt för vad en styrelse i Folksam har gjort och har tänkt?
Är det rimligt att säga till tex Paul att han ska svara upp för hur Alliansen tänker eller begära att Mikael ska var insatt i Moderaternas utrikespolitiska frågor?
Det handlar i grund och botten om fritidspolitiker som måste samsas för kommunens bästa!
 
Vi i facket är förtroendevalda i våra uppdrag likväl som ni Moderater är förtroendevalda.
Vi har valt att stå Socialdemokratin nära eftersom de driver en politik som är närmre en arbetares intressen än vad alliansregeringen gör.
Vi har valt att engagera oss politiskt utifrån våra värderingar både som IF/ Metallare och Socialdemokrater och vi vill kommunens bästa. Vi har valt att göra detta på ideell grund och på vår fritid likväl som ni.
 
Vi jobbar aktivt sida vid sida med företaget och det är i fantastiskt många frågor vi har samsyn likväl som det finns frågor där vi är oense. Men när förhandlingarna är avslutade finns där en samsyn. Vårt företag har sett oss som en samarbetspartner.
 
Jag med flera välkomnar ett klimat där vi kan känna tilltro till varandra och hålla en diskussionen med högt i tak. Där man kan öppna för nya idéer och bolla tankar utan att för det bli hängd i ett annat forum.
Att vi inte har samma ideologiska plattform att stå på innebär det att vi inte kan komma till gemensamma lösningar för kommunens bästa?
Med en underbältet dialog löser vi inga kommunala bekymmer, det behövs ett högre tak och en lyhördare diskussion.
Inom kommunalpolitiken är vi alla förtroendevalda.
 
/ Mattsson
Etiketter:

5 kommentarer

 1. Självinsikt

  Självinsikt är inte ungsossarnas bästa gren.
  Medans dom springer runt och snackar skit om sina majoritetskolegor i Centern och även sitt eget parti vill de samtidigt låtsas som att samförstånd är den lösning som man vill verka för.

  Nu har alla genomskådat dessa metoder vilket säkert varit en av orsakerna till splitringen innom S

 2. Svar till självinsikt

  Märker på självinsikts sätt att skriva och uttrycka sig. h
  Han/hon är en typisk moderat från Vindeln som uttrycker sitt missnöje istället för att på ett konstruktivt sätt kommentera bloggen.

 3. Mikael Sundling

  Ja du Kenta vi har en del att jobba mot om vi ska uppnå det du skriver om.

  Har jag anklagat dig för Folksam agerande?
  Du har åtskilliga gånger skrivit raljerade om Moderaternas politik inte hackar jag på dig för det.

  Att en del lämnar anonyma kommentarer rår jag inte på. Jag har själv ISAK, Ewa, Berra mfl som hackar på mig inte anklagar jag dessa för att vara Vindelsossar.
  Har aldrig efterlyst att vi tillsammans med ni kan sitta vid samma bord och ha samsyn om alla frågor. Men att vi ska kunna kompromissa om vissa saker har jag efterlyst.

  Facket behövs! Men de ska hålla på med rätt saker

 4. Kent-Erik Mattsson

  Svar till Mikael Sundling (2009-11-03 00:23)
  Som du kanske vet så har valrörelsen startat.
  Jag vet att vi inte har samma plattform att stå på och givetvis så talar jag om de saker jag anser att Moderaterna har gjort fel och vad de tänker göra under det år de har kvar i makten. Mig veteligen har jag inte tidigare kritiserat Moderaterna lokalt och heller inte dig.
  Jag har inte heller påstått att vi kommer att ha samsyn men en öppnare dialog behövs. Vi ska inte vara katt och hund!Det är det ingen som vinner något på.
  Facket behövs och gör rätt saker!

 5. Mikael Sundling

  Som det känns nu och hur vissa inom ditt parti uppför sig på arbetsplatser eller offentligt ser det ut som vi blir katt och hund, men som jag sa tidigare i min blogg DET FINNS RISK ATT DENNA VALKAMPANJ KOMMER ATT BLI SMUTSIG.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.