M är inget arbetarparti

 Människor har inte valt arbetslöshet och sjukdom.

Den borgerliga alliansen har dragit isär samhället, så att de som har jobb fått skattesänkningar.

De som står utanför, arbetslösa och sjuka, har fått skärpta regler och mindre att leva på.

Många av dessa är även småbarns föräldrar vilket har lett till att barnfattigdomen är större än någonsin i Sverige!
Vi har tidigare känt oss trygga i vår anställning, men med införandet av den så kallade rehab-kedjan, riskerar alla att förlora sin anställningstrygghet i samband med att man blir sjuk.

Det finns företag som inrättar policys där man säger att man bara ska ha anställda på heltid vilket gör att den kan vara svårt att få arbetet tillbaka efter en arbetsskada då man kanske inte fixar just heltid. Detta är allt annat än genomtänkt.
Alliansens signaler om att urholka Las, gör att det räcker med att bli "gammal" för att förlora jobbet.
Jobben och välfärden är valets viktigaste frågor. Ifall inte jobben finns så kan heller inte välfärden finansieras. Det behövs kraftiga satsningar på ungdomar och arbetslösa vilket tydligen är en synvilla enligt moderaterna……..
Vi kan inte acceptera att Alliansen jagar dem som haft oturen att bli av med jobbet, inte kommit in på arbetsmarknaden eller blivit sjuka.

Moderaterna har rätt i att bara ett arbetarparti klarar jobben, men moderaterna är inget arbetarparti – Sveriges arbetarparti heter Socialdemokraterna.

/Mattsson

Etiketter:

5 kommentarer

  1. Kalle

    Hur menar du Mattsson? Ska de som arbetar ha samma ersättning som de som ej gör det? Sen har alliansen inte tänkt ändra LAS det är centern som driver frågan men den får inte gehör hos de övriga M, FP o KD. Sen är det så här ju fler vi har i arbete desto mer skatt kommer in till våra kommuner, landsting och stat. Alltså mer folk i arbete ger bättre välfärd. De som är sjuka ska få en bra vård och rehablitering för att sedan så fort som möjligt komma tillbaka till arbetslivet. Eller tycker ni att förtidspensioneringar är att föredra för de som är arbetsför?

  2. Andreas

    Väl skrivet! Det enda riktiga arbetarpartiet är Socialdemokraterna! Rösta rött från och med nu så vi får en ny regering den 19 september!

  3. Kent-Erik Mattsson

    Svar till Kalle (2010-09-06 07:34)
    Jag har aldrig påstått att förtidspensionering är att föredra inte heller att man ska ha samma ersättning när man inte arbetar. Det är inte det de handlar om. Det handlar om att i arbetsgivaravgiften(sociala avgifter) så har arbetaren gjort avsteg på löneutrymmet. De sociala avgifterna är ca 33% och ca 10% berörde sjukförsäkringsbiten. Idag är den nere på 6%. De som är sjuka har även de rätt att nyttja sjukförsäkringen men de pengarna har istället gått till jobbskatteavdrag. Det är pengar som jag anser är avsatta till de sjuka idag i utanförskapet.

    Menar du att c inte är en del av alliansen?

  4. Kent-Erik Mattsson

    Svar till Kalle (2010-09-06 07:34)
    Det handlar om att vara så rädd för att det finns sjuka att man utförsäkrar alla för att få det att framstå likväl som ungdomsarbetslösheten som ” en synvilla”.

    Denna regering vill att folk ska arbeta men är inte villig att bedriva en politik som hjälper de som blir arbetsskadade, tro mig de finns!
    Ifall den anställde blir arbetsskadad kan inte rehabiliteringen innebära att man ska gå från sitt arbete!

    rehabiliteringskedjan är ett strålande exempel på hur man ser på den arbetsskadade medarbetaren.

    Det kommer att behövas mer pengar i kommunerna eftersom socialbidragen ökat med 12% sedan -09

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.