SR P4 från gårdagens besök av Fredrik

Tänkte att Paul skulle lägga upp hela floran av medial uppståndelse efter Statsministerns besök i Vindeln igår. Men med risk av att du kanske inte uppmärksammat att även Sveriges Radio var närvarande så lägger jag upp den åt dig 😉

 

Lyssna: Reinfeldt besöker Vindeln

Är det någon som sett listan som punkt för punkt talar för sig själv?

Jag hoppas att Statsministern tog åt sig av det som sades under dagen, om hur vi arbetade för att mildra krisen med bland annat studier och kompetenshöjningar som verktyg. 22 av 27 länder i EU har krispaket som sätter in då det krävs. Arbetsmarknades parter har i dagarna lämnat över ett förslag som skall upparbetas av regeringen, så kanske även vi får verktyg att hantera kriser på ett bättre sätt för alla i framtiden. Passiviteten som uppvisades under krisen försatte många i arbetslöshet helt i onödan.

/Mattsson 

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

 1. Svarvarn

  Bra med ditt perspektiv av Indexators situation under finanskrisen. Du säger som det är, att regeringen var passiv och att onödigt många jobb gick till spillo 2008-2009. Alla på Indexator, t.o.m. Vd var kritisk mot Maud och Reinfeldt som hade vänta och se filosofi dessa år. Tycker i efterhand nuvarande företagsledning är lite slätstrukna i sin kritik när Reinfeldt besökte oss. Nåja, det kallas väl tyst diplomati att skicka hem killen till Stockholm med lite heder i behåll.

 2. Sven Åke Granberg

  Kenta – varför går du omkring med en plasthanske på högernäven – men det kanske är för att du i TV fick skaka hand med vår stadsminister och vill ha kvar lukten av maktens boning. Mikael S har hanskar på båda händerna.

 3. Carin

  Tycker det är riktigt bra att er syn beskrivs. Från hösten 2008 och året därefter (och för den delen – fram till dags datum) togs ett ansvar hos er som inte statsministern kan komma i närheten av. Att regeringen nu, genom statsministern, försöker ta åt sig ära, ansvar och heder utifrån en rad med punkter lutar väl närmast åt pinsamhetens gräns – jag håller med dig, vilka punkter?
  Av siffror att döma räddade IF Metalls medlemmar, genom avtal med arbetsgivarna, ca 15 000 jobb i Sverige – när gjorde statsministern och regeringen det?
  Om regeringen hade haft alla de punkter som statsministern nu hävdar (utan att vara konkret) och om de tagit ansvar, mött parterna, stöttat med möjlighet till kompetensutveckling etc som alternativ till uppsägning – då bedömer IF Metall att ytterligare minst 15 000 arbetstillfällen i Sverige hade kunnat räddats.

  Faktum är att regeringen, med Reinfeldt i spetsen, har lyckats öka långtidsarbetslöseten (arbetslösa mer än två år) i Sverige från att de 2006 var 28 000 till att de idag är 68 000. I Agenda i söndags framförde forskare skarp kritik mot regeringen, Hillevi Engströ(m), för att regeringen medvetet försöker vinkla sin retorik så att sanningen inte kommer fram – fakta kvarstår, arbetslösheten ökar. Och därmed står de kvar med den retorik som också Reinfeldt verkar använda vid besöket hos er – denna gång genom ”punkter” utan konkret innehåll.

  Stå på dig – fortsätt kämpa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.