It is all about the speed!

Jag gillar inte spel om pengar som spelbolag driver, och enda anledningen att inte helt förbjuda spelbolags verksamhet i Sverige är att det antagligen inte skulle hjälpa. Folk skulle ändå kunna spela på utländska spel.

Reklamen de har är inte bra, t.ex. så upplyser den aldrig om hur kontrollen av spelen går till, hur pålitlig slumpgeneratorn är och hur stor del av omsättningen som går tillbaka till spelarna. I spelbolagens namn och slogans dyker ord som ”schyssta” och ”snabba” upp, och dessutom framställs spel som något tämligen oskyldigt – vanlia männschor som lämnar in en liten tipsrad eller spelar några ynka bingobrickor för en krona styck. Och så har de ju verktyg som hjälper spelarna att kontrollera spelandet.

”Snabba”. Det är lite som ett nyckelord, och de som fastnar i spelmissbruk är vad jag förstår ofta sådana personer som vill ha en kort tidsrymd tills hjärnans belöningssystem tillfredsställs. Det intressanta är dock att det antagligen inte skulle gå att köra det här för fort, skulle spelbolagen 30-dubbla farten på sina spel så att alla bingobrickor och körsbär och gruvutgrävningar bara blev ett ett enda sudd, vinsterna klirrade in med sån hastighet att innan spelaren hade hunnit fatta att hen vunnit så hade redan 20 nya spel hunnit rinna förbi ögonen, så skulle det bli ett ramaskri från dom. Hela nöjet går om intet.

Nå. Vi kan inte få bort dessa giriga ogräs i våra livs annars så underbara och problemfria företagsrabatter 😃, meeeen om vi skulle lyckas att sänka farten på spelen, då?

Om spelaren satt där i en paus på jobbet och skulle tänka sig att tvärgå ner i den spännande digitala gruvan, klicka på knappen – och så vara tvungen att sitta i typ fyra – fem minuter och vääääänta på att stenarna skulle sakta vältra sig ner och blottlägga den eventuella skatten. Körsbären och jokrarna och äpplena masar sig oändligt sakta runt runt runt medan tiden går. Då skulle det kanske inte bli så beroendeframkallande…

Jag tänker att det skulle bli lite som Den stora älgvandringen. Där går det precis lagom fort för våra hjärnor. Nuuu kommer det två älgar, nej – det var bara renar, massor av renar som tuggar och solar. Vad fint och trevligt och plupp så blir det en ny vy med en ensam svan som kråmar sig och knipor som turas om att dyka. Men snaaart, men nuuudå, kommer inte älgarna snart?
Nä, kompis, din hjärna får vänta så länge på belöningskicken att du kanske rentav börjar tänka några alldeles egna innovativa tankar. Eller börjar virka eller tälja – det ger också välmåendehormoner.

Alla vet ju att slöjdare är lite nöjdare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.