Ett nytt parti…

…skulle det smaka läsekretsen månntro? Jag blev så inspirerad när jag såg partiledare i Agenda.

Nå – vi ska bli stora jättefort. Vårt partiprogram ska vara otydligt intill obegriplighetens yttergränser. Alla representanter som för partiets talan ska ha kiselstenar i munnen som Demosthenes, och vara mycket vältränade i att absolut inte svara på den fråga som journalisten ställer. Helst bara upprepa samma korta mening som är aktuell för dagen. Floskler, generaliseringar och fega falska påhopp är hårdvaluta.

Vi ska styra landet instabilt och en aning vingligt. Inte bara ömsom höger och ömsom vänster, utan vi ska också röra oss genom socialgrupper och klasser. Mest uppåt.

Dock är det viktigt att vi alla kommer från ett strävsamt, lagom bemedlat och laglydigt hem i en rekordelig tätort som alla vet var den ligger och som går att uttala på alla språk och dialekter. Ungefär som Bålsta.

Vi ska inte prata med vissa andra partier, men vi ska samarbeta med alla som bortser från sin idiotiska ideologi, men inte alltid för vi är ju flexibla. Om det gagnar oss så är vi fria att sprida diverse goja och halvlögner i sociala medier om våra motståndare. Om dom inte har superadvokater, förstås. Då skickar vi bara läskiga brev utan fingeravtryck.

Vi prioriterar i första hand välfärden (i största allmänhet), sjukvården, skolan, kriminalitetens bekämpande, landsbygden, innerstadskärnorna, utrikespolitiken, energifrågor, miljön, infrastrukturen, eu-samarbeten, arbetslöshetens nedpressande, friskvården, högre utbildningsnivåer, kulturens växande, trafikens flyt, public medias bevarande, jordbrukets lönsamhet, biologisk mångfald och allas delaktighet.

Vi ska ha tre representanter som talespersoner, och varje gång någon ny ska tillsättas måste en nålsögenoga koll göras medicinskt och juridiskt. Ungefär som när brittiska kungahuset kollade Diana, det verkar lagom.

I denna första partiskiss har jag varit nödgad att vara tydlig. Jag lovar att äta upp min ena sko om jag är såhär tydlig igen, det ska inte upprepas. Om det inte är avdragsgillt vill säja. Apropo det så ska våra politiker ha väldigt låga folkliga löner så de inte tappar taget om verkligheten. Typ 32000 kr i månaden. Och bara några enstaka aktieportföljer, styrelseuppdrag och hyresfastigheter i diverse stadscentrum. (Inte Dorotea eller Norberg).

Är ni med?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.