Fukushima ökar sina utsläpp.

Det havererade kärnkraftsverket i Japan ökar sina farliga utsläpp. Nedan följer en Googleöversatt artikel om detta. 

Den översätts inte perfekt, så ni får ha överseende med detta. Hoppas verkligen inte att

detta är enda stället ni får läsa om detta.

Cesium är vi alltför bekanta med Västerbotten sedan Tjernobyl.

 

Black-Red-Danger-Radiation-Symbol

(NaturalNews) Några av de högsta nivåerna av joniserande strålning upptäckts ännu sedan katastrofen först inträffade var nyligen i Fukushima Daiichi kärnkraftverket i Japan, enligt chockerande nya rapporter. Tokyo Electric Power Company (TEPCO), som driver lamslagen kärnkraftverk, säger halter av radioaktivt cesium i ett vatten väl var 9,000 procent högre den 8 juli 2013 än de var tre dagar tidigare, och ingen vet varför detta är fallet . The Asahi Shimbun rapporterar att TEPCO observerade spiken efter att testa vattnet i en brunn på havssidan av Fukushima är nr 2 reaktor. Enligt avläsningarna, Radioaktivt cesium registrerade vid en häpnadsväckande 27.000 becquerel per liter (Bq / l), vilket är den högsta någonsin Sedan den 11 mars 2011, när tsunamin och jordbävningen först slog anläggningen. Vid denna punkt, är orsaken till spik fortfarande okänd. ”Det är oklart om det radioaktiva vattnet läcker ut i havet,” sade en TEPCO tjänsteman, efter upptäckten. ”Efter att ha samlat data som krävs, kommer vi att genomföra analyser.” Som du kanske minns, radioaktivt vatten från nr 2 och befanns ha läckt ungefär en månad efter katastrofen drabbade i april 2011. På den tiden var ca 9000 Bq / l av cesium-134 och 18.000 Bq / l av cesium-137 detekteras i vattenprover. Dessa belopp är 150 och 200 gånger högre, respektive, än den högsta nivån är tillåtet enligt lag. Samtidigt har halterna av andra skadliga former av strålning, inklusive strontium, förblev märkligt konsekvent, som har många tjänstemän klia sina huvuden. Enligt de senaste uppgifterna, förblev radioaktivt strontium nivåer mestadels stadig omkring 890.000 Bq / l både före och efter cesium spik. ”Vi vet inte varför bara cesium har stigit,” tillade TEPCO tjänsteman.

Radioaktivt tritium nivåer också är tillsatta dramatiskt, säger tjänstemänFörutom cesium, radioaktivt tritium har också påvisats i betydligt högre mängder nära No 2 väl. EnligtThe Wall Street Journal (WSJ), har tritium halter i grundvattnet nära reaktor hoppade 17 gånger sedan december, och fortsätter att stiga för varje dag. Sedan maj har tritium nivåer ökat svindlande 20 procent. ”[D] et tritium nivå som TEPCO mätt den 5 juli i en av dess kustnära övervakning brunnar nära reaktor nr 2 är tio gånger över Japans säkerhetsstandard på 60.000 becquerel per liter, och stigande ”, skriver Phred Dvorak för WSJ. ”Det är på den högsta nivån bolaget har registrerats sedan händelsen.” Vad allt detta antyder, naturligtvis, är att Fukushima katastrofen är långt ifrån över, och får bara vara i de tidiga stadierna av frigöra massiv miljöförstöring. Trots att mer än två år har gått sedan katastrofen s debut, verkar situationen att intensifieras med något slut i sikte, vilket skulle kunna leda till betydligt allvarligare problem i framtiden. Under tiden, så mycket som 93 miljarder becquerel avradioaktiva ämnen tros fortfarande hälla i Stilla havet varje dag till följd av katastrofen i Fukushima.Rapporter från i mars visar att, sedan katastrofen, är totalt 16.100 miljarder becquerel bara cesium-137 tros ha läckt in havsvatten. ”Återigen, TEPCO släppa dåliga nyheter i ett dropp, dropp, dropp-läge” skrev en commenter på en ENENews.com betänkande i frågan. ”Dessa förstörda kärnreaktorer kommer att dyka och spotta i tusentals år framöver. Ändringar i konfigurationen av kvarvarande smält bränsle under och runt växterna skapar pågående kritikaliteter, med förändrade kylvatten och grundvattenflöden.” Källor för denna artikel

 

Learn more: http://www.naturalnews.com/041327_Fukushima_radioactive_cesium_radiation_leak.html#ixzz2a8TjMNvZ

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.