En ny cykelbro över umeälv(Umeå).

Trots att jag bor i Bjurholm, uppvuxen i Vännäs så har jag i princip jobbat hela mitt arbetsliv i Umeå. Jag tillbringar mycket av min tid i Umeå, då min flickvän bor i stan. Vi är båda intresserade av träning och motion och går/joggar regelbundet. Ett favoritställe  under sommaren är Bölesholmarna, som är både vackert och lagom långt.

Vi brukar även gå strandpromenaden uppströms mot Backen, och då är det en sak som fattas, nämligen en gång/cykelbro över älven.

Mest nytta skulle de som pendlar från Backen/Umedalen till Volvo ha en sådan bro, men även alla de som motionerar efter älven skulle nog uppskatta en bro som gör motionsrundan roligare och mer variationsrik.

 

umeå

 

 

Här har jag dragit ett streck som på ett ungefär visar en ny gångcykelbana/bro över älven. Bron skulle ansluta bakom Volvo och ett par anslutningsvägar ner på strandpromenaden på Tegssidan. Jag är medveten  om att det ska byggas en ny bro över älven som knyter ihop Teg/böle med Backen/Umedalen, men den blir hårt trafikerad. Den kommer även den att innehålla en gång/cykelbro. Denna bro bekostas av Trafikverket, medan bro som jag tänker mig är ett kommunalt projekt.

Det finns röster som föreslår en bro mellan Lundåkern och Bölesholmarna, men den viktigaste funktionen för en G/C-bro måste vara att fungera som samhällsnyttig. Och att bygga i hop Volvo med Backen/Umedalen med en sådan här bro vore till nytta för många.

Låt Bölesholmarna förbli ett andningshål som enbart nås från Tegssidan.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.