Mikael Brodd, kock Lycksele

Flyttar nu!!!

Av , , 1 kommentar 0

Har inte skrivit så mycke här av naturliga skäl………
Finns numer på
www.metrobloggen.se/brodd

Kika gärna förbi där å se vad jag har att säga!

Här på VK.s blogg bland alla hatiska anonyma sossar har man faktiskt ledsnat på!
Så jag ser fram emot all kritik jag lyckas få på mig med denna blogg…….

Lev väl å ta väl hand om Lillys skulder!!

1 kommentar

Tillbaka igen!!

Av , , 1 kommentar 0

Nu är jag här å ska kritisera igen, efter en påtvingad frånvaro……
Men som det politiska läget ser ut i dags dato förstår jag att jag inte står ensam på barikaderna!
Har varit på en heldagsresa till umeå i dag för att delta i distriktsstyrelsens sista möte innan
årskonferansen som går av stapeln i Umeå 14-15/3.
Som alla vet kan ett sådant möte dra ut på tiden, vilket det gjorde!!! Allt som allt tog hela sessionen med resa och lite shopping drygt tolv timmar!
Så nu har man presis landat å funderar lite på vad som sas… Jag blev bland annat utsedd att representera Västerbotten när Vänsterpartiet i Norrbotten ska hålla SIN årskonferans, så då drar jag iväg till Bod´n å kollar upp hur det riktiga vänstern fungerar högst upp i arbetarklassens gruvsamhälle.
När man åker ut på sådana här inbjudningar brukar man ta med sig en gåva från sitt egna distrikt….. Eftersom jag är Lyckselebo har jag problem med vad jag ska ta med som gåva… Inte kan jag ta med Lillys skulder… ska jag bjuda på Industribolagets resultat???
Ska jag vara sanningsenlig å tala om vilken fantastisk kommun jag kommer ifrån, där ansvar för ekonomi prioriteras högst av allt????
Tror jag ska ljuga lite…… Då räddar jag ju i alla fall kärringarna i byn…….
Finns det någon som läser detta som kan dreja, så får ni gärna höra av er till mig!! Har en liten tanke på gåva till norrbotten!!!!

Ha det gott alla skuldsatta Lyckselebor!!!!!

1 kommentar

Idol

Av , , 2 kommentarer 0

Är hon änglalik eller?? Solidad har en röst som inte många besitter. För drygt ett år sen bodde hon och hennes föräldrar på övervåningen där vi bor. Någon som ’gal’ dygnet runt brukar ju irritera en hel del, men inte denna sånglärka.. Hon sjöng från kl.07,00 till 22,30, å man njöt ju! Vem tusan behövde radio? Vi hade ju vårt eget P3.. Vi som nu bor kvar här i kåken å tvingas lyssna på alla gratulationer på radio Västerbotten, hoppas att du går vidare å blir en riktig skön idol.
Med din fylliga och tonsäkra röst , skulle det inte förvåna mig om du står på scenen i värdlandet och representerar swedala i euro wision song contest. Vi, dina gammla grannar å hela jäkla Lycksele önskar dig god lycka….. Vi tror verkligen på dig!!!!

2 kommentarer

Nu jä…..

Av , , 2 kommentarer 0

Får massa påhopp när jag skriver sanningen!! Tyvärr har jag vikit mig för massorna.. trodde jag…. Men all kritik jag fått för mina kritiska men sanna inlägg är nog skrivna av folk och fä som känner sig träffade rent personligt!!! Industrihus och dess ledning kan ju absolut inte försvara sig med mer än jantelagen.. Vår egen Erik som ska fixa ett riktigt pris, kanske ska kolla upp Tannbergsskolans kök… Lilly kanske ska se sig om efter medarbetare som har kompetens, å inte ha outbildade personer på otroligt viktiga poster bara för att dom e söta å håller med alla talare i kommunfullmäktige!!!
Vad som än händer, ska jag granska och berätta all sanning för medborgarna i denna lilla ’idyll’… Ni som vill hota mig!!!!!! ’ för HOT har jag fått’ Kan ju skriva era namn på kommentarerna!!! Annars vet ja ju inte vem som ska slå och misshandla mig nästa gång ja e på stan!!!!!
Men ha en skön helg allihopa… Både hatare å vanligt föllk..

2 kommentarer

Höstkrock.

Av , , 3 kommentarer 0

Var inne på OK och hämtade saker som vi beställt, en vinkelslip från Jula, och en jacka till dottern. När vi gick ut därifrån kom plisbilen i 180 med både sirener å lampor i högsta hugg.
De e ju inte en vanlig händelse i vårt lilla sammhälle.Man undrar ju va som har hänt… Å de gör tydligen alla andra oxå!
Nu va de en kille och hans polare som kört åt fanders med en kanonbil som har sattsats många timmar och en himmla massa skattade pengar på. Bara för att det är en frän bil, ungdom, å tydligen snygga fälgar, så blev det ramaskri på kommentarerna… har folk inget annat att arrangera sig i, utan måste gotta sig åt andras olycka???
Tänk om alla som arrangerar sig i andras olyckor kunde reagera på deras egna olyckor…. Som till exempel hur deras egna skattepengar rinner ut i sanden! Den här idyllen vi lever i spottar ut finnanser som vi inte har,,,, Varför e de inte nån som reser sig upp å angagerar sig i det?? Avundsjuka på en stackars kille som lagt tid å pengar i massor å kvaddar sin bil… då gottar sig folk åt olyckan, men skiter totalt i att dom själva är offer.
Skulle vilja se lite goo i kommunen när det gäller ’olyckor’ i form av lurendrejeri från våra folkvalda.. Finns ju några som hackar annonymt när man säger sanningen, men om ni som gottar er åt andras olyckor tog tag i allas våra egna olyckor, så kanske inte överheten vågade göra precis som dom vill.
Bara en sån sak som att OKQ8 blev av med kontraktet till kommunen. dom var billigare, men uppköparen bor ju granne med en annan part,,, å därför ska vi handla drivmedel till högre priser…. Sådana saker borde få folk att reagera.. men inte..
Ha en bra Söndag i alla fall, för de ska jag ha!

3 kommentarer

Fredagskväll i Lycksele!

Av , , 3 kommentarer 0

Mikael Broddveteranrally med gott umgänge!!

Var på vetranrally i dag med dottern och den gammla mercan. Massa frågor , övningar å himla trevliga ’medtävlande’ . Dom första fem frågorna klarade vi gallant… men sen gick de lite sämmre.. tror vi, för vi vann ju inte!
Sen va ju de en massa musik, öl å dans på torget, sä dit måste vi
ju!!
Hade nog helre crusat runt, men man måste ju vara social.
Jag och den tilltänkta livskamraten dansade rockabilly så svetten lackade, både här å där!!! Hon som är den där kvinnan som är tilltänkt har inte sovit så himmla bra den sista veckan, på grund att hon har en tilltänkt som bara älskar bilar , rock´n roll å vackra bilar, så har de blivit minimalt med sömn å en massa bira. Fast ja e ju på G än ju!! Måste vara lite social ju!
gammal å trött blir man ju inte föränn ms fyllt 25…..så visst har man livet framför sig……
Eftersom min midnight lady var otroligt trött, så försökte vi få lift med poliskåren….. Tyvär var det lite dumma indisier, så dom prioriterade en misshandel till lasarettet….. löjligt!!
Blon flöt ju inte!!!!!
Men då kom de en ’ängel’…. Fredrik heter han, men våran melon…Melin kallar han för raggarmunken… secken tur att han finns, för han lånade ut baksätet så vi slapp att gå ända
hem
Nu ska jag , tilltänkta, dotter med boyfrind sova. för då kan vi pata i möra oxå.. rapport kommer!!

3 kommentarer

Regnet de bara öser………tralalaaa

Av , , Bli först att kommentera 0

Efter en semester med fyra dagar av sol i Trollhättan e man tillbaka i Lapplandia! Får nog säga att vi trivs himmla bra där nere bland goa fölk å skön natur!
Men så ska man ju tillbax till verkligheten. Nu e de ju så att vi varit hemma ett par veckor, men ja har inte varit närvarande på något sätt. Har bosatt mig i garaget…. Ja kom ju på att jag hade lovat mig själv att den gammMercan ja har stående i garaget skulle vara färdig till Motorveckan i år!!!
Som sagt så har jag bott där mest hela tiden…. Jag har lagat rost. slipat, donat å fejat som en besatt!!! När jag trodde att jag var klar med skapelsen kom jag på att en Merca ser mycke fränare ut i svart än beige… så de va ju bara att lacka om, än fanns ju tid innan motorveckan drar igång!
Allt funka som de skulle, å kärran blev en dröm i svart.
Då va ju de klart!!!! BESIKTNING???????? 26 Augusti var första tiden som var ledig…..Bara att köpa biltransport då…. eller????
Ställde väckarn på 7 varenda morgon för att gå in å kolla efter återbud… fanns inget!!! Men så i fredags sa min dotter att ja skulle ringa å kolla, men klocka va ju 3 på eftermiddan så de verkade inte vara nån bra idé.. men de va nåt som sa mig att ja skulle kolla!! In på nätet å slog reg-nummret…………….HELA Måndan va ledig…… Bara att boka. ’valde’ Tiden 10.20.. Kom in betalade, log, Å åkte därifrån… Men gissa om ja log???? Trodde de skulle va massa fel, men de va bara parkeringslampan på ena sidan som tydligen pajat på vägen dit!!! Va ska man göra nu då???? Crusa???? Ensam??? Nope!!!
Dottern med pojkvän å polare kom hit å spela poker å tog en bira, (eller 2) Grabbarna håller ju på att bygga billjud hela vintern å skulle tävla på tisdag. Tydligen hade väl undertecknad antingen vunnit för mycke i poker… eller så va de la ölen. Ja bestämmde mig i alla fall att ställa upp i klassen där man ska spela så HÖGT som möjligt.
Gick å fundera lite.. Va detta nåt för mig??? Ja e ju så jäkla gammal att ja redan har loosat massa örongodis…
Men på Måndag eftermidda stog de klart…. Ja ska j..vlar i mig vara med…. Låna ett steg, åkte upp till garaget å såga, borra, limma, dra kablar, justera, dra mer kablar…….Klockan två på natten va ja klar!!!!!!!!! Väckte nog halva stan när ja testa… men de va ju inte såå många som vakna.. (hehe) bor ju inte så många här…..
Åkte ner till skrytbygget(torget) Före 12 å parkerade kärran, om inte annat så va de ju den absolut bästa P-platsen i stan för dagen!!!!!
Sen började tävlingen. Som alla vet åker man fram å får en Deschimmmellmäätare på framrutan…Sen e de bara att vrida på volymknappen så MYCKE de går…… De gjorde jag……..Tävlingsledningens apparater å datorer reagerade inte ens…… mina öron värkte i alla fall..
Men skam den som ger sig!! Man kan la skruva bilar,,, Å steget låg ju i bilen…. hahaha, Skruva e ju min grej. Tog fram mejseln å meka lite, försåkte igen, å höjde 6,5 decibel..
JAAAAA Ja gick vidare… Sen va de ju dragrace i volymens tecken… losa knappt……
fick i hop 120 db. tror inte de va helt kass med ett bygge på ca. 5 timmar…. dom andra grabbarna har helsköna prylar som säkert tagit flera år att köpa in, montera å trimma…..
Mina prylar kosta inte ett skit……. Till slut fick ja i alla fall ta emot ett tredje pris…. Å så vann ja ju en ny stereo för flera tusen.
Ljudbyggandet har nog satt klorna i mig… I`L BE BACK…………

Sen så måste ja ju bara grattulera min blivande måg, som inspirerade mig till detta ungdomsforum!!!
Johan Karlsson som Blev tvåa i sin klass. Han spelar bara skööönspel. som en vanlig döende homeosapiens aldrig får uppleva om dom inte kollar in nästa ljudtävling!!
Till sisst vill jag bara säga GRATTIS till oss alla! Publik, tävlingsledning, deltagare å inte att förglömma…. alla groupis….. Trotts allt Jä..la regn så stod vi enade mot vädrets makter,,,, Å VI SEGRADE…..

Bli först att kommentera

Festival!

Av , , 10 kommentarer 0

21 av 25…..ganska kass i melodifestivalen.. Nästan så man kan skämmas…. Men vem faan bryr sig???????

10 kommentarer

Vårfest.

Av , , 2 kommentarer 0

I dag skiner solen på mig! Perfekt, för i går byggde jag en trappa på balkongen… Jo! Fast den står inte PÅ balkongen, utan den går ner till vår underbara gräsmatta.
Tog vinkelslipen å skrotade gaveln på balkongräcket, så man kan gå raka vägen ner i trädgården. Fasen va gött å slippa gå runt! Tror ja ska plantera ett par blommor, så ja har nåt att lukta på!
Klockan två ska jag å sambobon iväg till skojtstugan å ha nån form av kurs i nåt konstigt… Vänsterpartiet ska ha Våravslutningspartaj!!. Man ska ha läst en bok för att ha nån form av diskusionsforum, nu e de ju bara så att ja läser ju fan inte böcker, å absolut inte på kommando…. Ska ja läsa nåt ska de handla om gammla raggarbilar å SKIT-snygga brudar!!! Dom ska snacka om Trondheims-modellen… Men va fan, ja bor ju i swedala ju!!! Fattar nada! Tar en pils… Så kan dom ju snacka om sitt oljeland!! Ja gillar kärnkraft!!
Sen blir det mer spännande när Palle ska gå igenom kommunens finanser… HaHa!! De lär inte bli nån kul genomgång, så som sossarna klipper sönder pengarna! Vet ni om att ja bor i en kommun som tror att komunkassan består av Monopolpengar???? Man kan ju tro de i alla fall, för nån ekonomisk strategi finns inte. Man ska dra in på exempelvis utbildningar å kurser. De e ju jättebra om man ska ha politiker å tjänstemän i kommunen som inte fattar ett jota… Kanske ska dra in på mjölkkossorna istället! Fast de går nog inte, för de e ju överhetens kompisar som får den feta mjölken…
Undra hur det går för fru kommunalråd??? Har inte hört nåt om hennes nya jobb, eller hennes avgång innom Lyckseles kommun…..

OJ!!! Nu blev de ju politiskt igen!!! Sorry, skulle ju bara tala om att vi ska på V-fest å grilla, dricka bira å kolla slagerfestivalen!! Hahaha!!
Så kan de gå!
Ha en solig å härlig Lörda!!!

2 kommentarer

FÖRTRTOENDE??????

Av , , Bli först att kommentera 0

Då har alltså ett av våra kommunalråd sökt jobb i en av våra grannkommuner!!! Jo, de e la oki… eller?
Klart att man ska se framåt…..eller???
Men de här stämmer inte….. Eller????
Har hon inte redan ett sånt jobb? Står i TV och tidningar ena dan å snackar om företagsetableringar och industrinärvaro ena dagen med engagemang för vår kära kommun, nästa dag gör hon detsamma för grannkommunen….. Vilket ben står hon på???
Kanske dags att avgå som företrädae för Lycksele kommun?? JAG vill då inte ha en förespråkare för min hemkommun som förespråkar grannkommunen!!!!!
Ta dig i kragen å säg av dig dina politiska uppdrag!!! Tror att de är en massa medborgare som kräver detsamma. Vi vill inte ha en förespråkare som förespråkar en annan kommun, de säger sig nog själv!!!!

NÄÄÄ!!!!
Lilla fru kommunalråd… Kanske ska ta ansvar för en gångs skull… vi är jätteglada att du söker jobb. Men vi vill INTE ha nån som sitter på TVÅ stolar…. Det är bara att avsäga sig sina politiska uppdrag på omedelbar verkan… Mitt och säkert mångas förtroende för vårt ansikte utåt är förverkligat!!!!!!!

Bli först att kommentera