Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Blogg-tjejerna tar över

Umeå är Sveriges främsta bloggstad, utan tvekan. Här finns Foki, Underbara Clara och Josefin, tre unga tjejer som tar för sig på nätet och samlar tusentals läsare varje dag till sina bloggar. De gör Umeå till en lite bättre stad att leva i. Kanske borde dessa tre tjejer få bli hedersmedborgare i staden. Eller utses till Årets Västerbottning. Åtminstone för ett år : )

Sveriges främsta bloggare bor i Umeå. Det är inte helt fel att säga så sedan Anchisa Wallström, på nätet känd som Foki, tog hem hela tre priser i lördagens Blog Awards 2009, anordnad av VeckoRevyn. Foki fick pris för Årets mest originella blogg, Årets nykomling och Årets blogg! Det är stort och firande blir det säkert på Minervaskolan i Umeå där Foki går på Natur.

– Jag försöker aldrig vara någon som jag är inte är, jag är alltid mig själv när jag skriver!, säger Foki i en intervju i VeckoRevyn.

Tre råd ger hon också i intervjun till alla sina tusentals läsare: ”Man ska alltid tro på sig själv, våga vara sig själv, och aldrig acceptera skitsnack från någon.”

Att Anchisa Foki Wallström är populär syns tydligt i alla uppskattande kommentarer som ommer in till hennes blogg. Signaturen Linnea skriver på Fokis blogg: ”Foki jag är väldigt glad över att du vann tre priser.För du är min förebild du är alltid positiv glad och framåt.Jag gick in på alla datorer i skolan och röstade på dej”. 

Och i samband med en intervju med Foki i Västerbottens Kuriren visar signaturen emmy att också hon är ett hängivet fan när hon skriver om Foki: ”Bästa tjejen som finns,vill bli som henne,vill ha samma kläder vill ha samma hår och allt som hon har !!!!!”

Foki, Underbara Clara och Josefin Isaksson
Men Foki är inte ensam storbloggare i Umeå. Josefin Isaksson och Clara Lidström (Underbara Clara) har också en stor skara hängivna fans i läsekretsen.

Josefin Isaksson har sedan flera år skrivit på vk.se och Josefins blogg ligger ständigt i topp i antalet besök. Gränser och tabun har aldrig varit något för Josefin Isaksson. Hon har alltid velat bryta ny mark. Som liten klättrade hon upp och kissade på skolans tak. På högstadiet var hon basist i punkbandet Ungjävlar med egna låtar som Hata raggare, Borgarsvin och Överklassfitta. Idag är tangentbordet hennes bästa vän. Med sina dagliga texter ger hon sin bild av hur det är att vara ung i Umeå och hennes blogg, som finns på tidningen Västerbottens Kuriren, är tidningens mest lästa.

De unga tjejerna regerar på nätet
Josefin Isaksson har också märkt att de unga tjejerna regerar på internet.
– Det är verkligen de unga tjejerna som har tagit över makten på nätet. Det märks jättetydligt, alla storbloggare är ju tjejer, säger Josefin Isaksson i en intervju i Västerbottens Kuriren.

– Jag tror att det handlar mycket om att tjejer är bättre på att uttrycka sig och på att prata känslor. De analyserar sig själva och är intresserade av att läsa om andra som gör det, fortsätter hon.

Clara Lidström, Underbara Clara, är också mycket omtyckt och har en stor läsarskara som följer henne troget och uppmuntras av det hon skriver. I en kommentar på ett av hennes blogginlägg skriver signaturen Annie: ”Du är sjukt bra. Och du ska veta att du verligen inspirerar till att våga stå för det man tror på.”

Umeå utsågs som Årets IT-kommun 2007  och som Årets ungdomskommun 2008
Det är klart att det i en sådan kommun också finns tre av landets främsta unga bloggare!

 

Etiketter: , , , , , ,

En kommentar

  1. thomas sabo verkauf

    Livsstilsmagasinet Rodeo är en tidning som tar det mesta på allvar. Både vad det gäller kulturyttringar som konst och litteratur och kommersiella livsnödigheter som mode och musik. Nu skär de ner på antalet gratistidningar till fyra nummer per år och storsatsar i stället på internet med nya hemsidan Rodeo.net.

    Rodeos nya ansikten utåt är tre unga tjejer som är något av riktiga tungviktare inom mode- och fotoblogssfären. Livsstilsmagasinet Rodeo är en tidning som tar det mesta på allvar. Både vad det gäller kulturyttringar som konst och litteratur och kommersiella livsnödigheter som mode och m

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.