Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Sex på nätet lockar

Sexsurfandet ökar. Sedan 2003 har det ökat med hela 540 %, visar en telefonundersökning från World Internet Institute. Men det kan vara ännu me reftersom mörkertalet är stort och vi inte alltid är ärliga med vårt förhållande till sex på nätet.
 
World Internet Institute visar att en på tre under 25 år sexsurfar (31 %) någon gång då och då. Men när Lunarstorm frågar sina medlemmar, ungefär i samma åldersgrupp, svarar långt fler, 82 % av pojkarna och 39 % av flickorna, att de ofta eller ibland tittar på porr. (frågorna är lite olika ställda)

Man vid dator
World Internet Institute har frågat drygt 2000 personer via telefon om sex och internet. På Lunarstorm har 10 710 av sajtens medlemmar svarat på en webbenkät om man tittar på porr. De som svarat i telefon verkar alltså inte vara lika aktiva kring sex på nätet som de som svarat via en anonym webbenkät. Men det kan vara så att man i telefon inte riktigt vill erkänna att man tar del av sex på nätet när en intervjuare ringer och frågar. Vilket innebär att det kan finnas ett stort mörkertal i undersökningen.
 
Sexsurfandet ökar
Trots det visar den undersökning som World Internet Institute gjort att sexsurfandet ökar kraftigt.
World Internet Institutes undersökningen visar att:
Sexsurfandet har ökat under 2000-talet (liksom all internetaktivitet).
Unga vuxna sexsurfar mest.
Män sexsurfar fyra gånger så ofta som kvinnor.
Kvinnors sexsurfande har ökat.
Mörkertalet är förmodligen stort.
 
En liten kommentar: Frågorna i de båda undersökningarna är ställda på olika sätt så därför kan man inte jämföra dem rakt av. World Internet Institute har en mycket större vetenskaplig tyngd bakom sin undersökning medan Lunarstorm har mer karaktär av tillfällig webbenkät, även om den också kan visa på tendenser.
 
 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.