Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Bioteknikstudenter kan bli framtidens företagare

Jag hamnade på en bioteknikdag med ett hundratal studenter uppe på Umeå universitet. Och det gav mersmak, inte minst när jag ser hur många av studenterna bär på visioner om att de efter sina studier på universitetet kan skapa egna företag. Det märktes också i vad som sades under föreläsningarna.

– Våga tro på din idé och att du kan forma din framtid. Och tacka alltid ja till svåra utmaningar. När Emanuel Dohi, ung företagare från Umeå, talade till bioteknikstudenterna märktes det tydligt hur de inspirerades och det såg ut som att flera börja drömma om våga starta företag efter studierna.

Och Emanuel Dohi eldade på.

– Var nyfiken och kom ihåg att bara tvärs över vägen kan det finns alldeles fantastiska möjligheter. Våga tro på att du kan och sök dig till andra för att bilda nätverk, var några av råden som studenterna fick från Emanuel Dohi. Han har gjort resan själv och efter att ha läst datavetenskap vid Umeå universitet är han nu egen företagare inom IT-branschen. 

Bioteknikdag

Bioteknikstudenter som arrangerade Genvägen under Bioteknikdagarna hade bjudit in föreläsare från företag och Uminova Innovation. På bilden syns några av de arrangerande studenterna, fr v Magnus Ölander, Martin Axelsson, Eleonora Borén och Niklas Mähler tillsammans med föreläsarna Linda Nyström, Uminova Innovation, Emanuel Dohi, företagare, och Kurt Strömgren, Biotech Umeå.

Bland det hundratal studenter som samlats under dagen kommer flera säkerligen att bidra till Umeås framtid. De som läser bioteknikutbildningar eller olika IT-program är några av de personer som vi inom några år kommer att betrakta som drivande företagare i Umeå. De kan den nya tekniken, de har internet i sina händer, de har visioner och drömmar. Det är bara att ge dem möjligheter att växa och våga ta klivet in i företagsvärlden. Där kommer de att göra storverk.

Mycket bra av arrangörerna Bioteknikutbildningar i Sverige (BUS) att genomföra detta vid Umeå universitet.

Hela Umeåregionen kommer att må bra av deras inspiration.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.