Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Håkan tittar inte på tv

Jag pratar med Håkan, en man mitt i livet, fru, barn, ett arbete som han trivs med, en fritid som ger honom ny energi. Då säger han:

”Jag ser aldrig på tv. Det är ett medvetet val som jag har gjort. I vår familj har vi aldrig tv-kvällar i soffan”, berättar han. 

Jag blir nyfiken och vi fortsätter att prata om hans tv-fria lv. Eftersom utbudet av tv-kanaler är så mycket större idag än förr känns det nästan lättare nu att ställa sig utanför, menar Håkan. När det bara fanns en eller två kanaler på tv så utmärkte man sig mycket mer om man inte hade sett lördagskvällens enda tv-program.

”Då var det svårare att stå utanför men nu när en del har upp till 50 kanaler så kan man ändå inte välja”, menar han och samtidigt undrar han hur mycket insikt och fördjupning det egentligen är på alla dessa 50 kanaler.

Håkan är lite ovanlig. De flesta av oss andra väljer inte bort tv-tittandet. Tvärtom kan tv vara en underbar vila, ge spänning, kunskap och även ett sällskap för den som sitter ensam hemma.

Men Håkans val får mig att tänka. Vad väljer jag? Och vad väljer bort? I en tid då informationsflödet är mycket starkt är det viktiga frågor att fundera över.

 

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.