Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Bilden av Umeå på Youtube

Jag prövar att ta tempen på Umeå genom att gå in på Youtube för att se filmer som laddats upp från staden under senaste dagarna. Mycket sport, en hel del musik, en student från universitetet som talar om överfiske i Östersjön och en Volvo som gör en burn out.

Intressant att se och visst ger det en viss bild av Umeå. Just dessa filmer är enbart några exempel, det finns många fler på Youtube från Umeå, men samtidigt tycker jag  att vi har mer att visa upp.
Det är fyra år kvar till att Umeå ska vara Europas kulturhuvudstad och nog behöver Umeå redan nu börja pröva och testa sig fram ännu mer på Youtube-scenen.

Se dessa filmer som inspiration och nu är det bara att ta initiativ till att själv lägga upp dina alster så att biden av Umeå på Youtube blir ännu mer mångfaldig.
Här är är några av de filmer som redan idag ligger ute.

Supporterklubben Green Devils stöttar Björklöven med skönsång
Vild uppladdning inför Björklövens match mot Sundsvall med supportrarna Green Devils som åkte med några busslaster till bortamatchen i Sundsvall. Enloigt Green Devils själva så vanns matchen både på läktaren och på isen. Eller som vi säger: ”Det finns bara en klack i hallen!”.

 

Universitetsstudent varnar för utfiske i Östersjön
Lo Persson, student från Umeå universitet, berättar om sina studier av fisket i Östersjön och problem med för stort uttag av fisk.

 

Graffiti-känga till Umeås politiker
Kommunalrådet Lennart Holmlund (s) och oppositionsrådet Anders Ågren (m), två av de ledande politikerna i Umeå får var sin känga av rappande graffitimålare som vill tillåta graffiti på stadens väggar.

 

En burn out på Umedalen
Och så gör Volvo 740 en burn out på Umedalen så asfalten ryker och de svarta spåren efter däcken säkert ligger kvar ännu.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.