Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Seniorer på nätet

Generationskören i Umeå har fått en fantastisk utveckling. Kören är ett projekt från Kultur för seniorer och den samlar äldre seniorer som vill sjunga rock. Idag har kören över 200 medlemmar. Vi ser nu en ny generation av seniorer som kliver fram och sjuner rocklåtar av The Who, Rolling Stones och Bon Jovi. Snart kommer vi också att få se denna generation komma ut på nätet.


Generationskören i Umeå samlar seniorer som sjunger rock, här Start me up av Rolling Stones.

Enligt en undersökning från World Internet Institute finns det 800 000 seniorer i Sverige som inte använder internet. Men samtidigt visar man att de som är mellan 55 och 65 år använder internet mycket mer än de som precis fyllt 65. När de som nu står i begrepp att bli pensionärer om några år går ut i sitt seniorliv kommer de också att ta med sig sina internetvanor. Då kommer vi att f åse ännu fler seniorer som är aktiva på Facebook, på Youtube och andra mötesplatser på nätet.

Några spaningar:
Vi kommer att få se ökad dejting melan äldre via nätet.
Kommunikation mellan barnbarn och seniorer kommer att bli mer vanligt över internet.
Resedagböcker från seniorer som är bosatta utomlands eller på resa kommer att bli mer vanliga.
En större efterfrågan på att kunna följa tv-program via nätet kommer att öka.
Ljudböcker får ett uppsving.
Krav på tjänster för hälsa via nätet kommer att bli mer vanligt från seniorer.

Vilka tjänster som kommer att växa fram vet vi inte riktigt ännu, men helt klart blir det intressant att se hur projekt som ”Kultur för seniorer” kommer att kunna bidra till att äldre får möjlighet att använda tjänster på nätet.
 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.