Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

VK vinner på webben

Tidningen Journalisten har uppmärksammat att Västerbottens Kuriren med vk.se ökar mest bland landsortstidningar på webben. Under 2009 ökade man antalet besök med 35 procent.

Konkurrenten Västerbottens Folkblad är mindre men står också för en mycket stor ökning på nätet med plus 34 procent, skriver Journalisten. 

Helt klart intressant att Västerbotten står för denna starka webbsatsning vad gäller nyheter. Det är uppenbarligen ett län där den digitala omvandligen tagit sig in hus och koja i mycket högre grad än i andra län.

Det finns fler liknande belägg för det. Piratpartiet och med sitt ungdomsförbund Ung Pirat har i Västerbotten ett av sina starkaste fästen. Umeå universitet ligger långt fram vad gäller nätundervisning. Och flera av bloggarna som nominerats till Årets bloggar kommer från länet. Bara för att nämna några exempel.

Helt klart intressant att leva i ett län där vi har berättartraditioner från Torgny Lindgren och Sara Lidman mycket levande samtidigt som vi rustar oss inför nya tider med ny teknik och nya kanaler.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.