Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Bokens digitala framtid

Under Littfest, Umeås internationella litteraturfestival, kommer en av programpunkterna att handla om bokens digitala framtid. Läsplattor, sms-romaner och allt vet det är blir allt mer aktuella och kommer att påverka vårt läsande framöver.

SJälv har jag en ny mobil som fungerar som en enklare läsplatta och jag har under en tid testat att läsa texter via den. Funkar så där, men jag tror att med de nya läsplattoprna som är på gång, t ex via Bonniers, kommer vi att få se något helt nytt hända på den fronten.

Därför är det mycket intressant att Littfest ägnar en del av programmet åt dessa framtidsfrågor som kommer att ha stor betydelse för litteraturen.

Dessutom satsar festivalen på facebookande, Twitter, live-chatt, bloggar och webbtvsändningar som kommer att bli spännande att följa. Mötet mellan kultur och IT står på schemat den 9 – 10 april under Littfest.

Läs mer om Littfest och bokens digitala framtid

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.