Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Slipper vara miljöbov

Hur mycket miljöbov är jag om jag tar bilen istället för bussen? Vad händer om jag tar tåget istället för flyget? Och hur friskare blir jag om jag cyklar istället för att åka med bil?

Det här är frågor som man ska kunna få svar på om man använder tjänsten GoEco, som fyra studenter från Umeå universitet har tagit fram. GoEco kopplas till mobiltelefonen och gör så att du enkelt ska kunna följa hur du påverkar miljön genom att mäta dina dagliga transporter med bil, buss, cykel och gång.

Den här tjänsten, som än så länge är en prototyp, blev så framgångsrik att den nu vunnit tävlingen Design Open 2009, anordnade av SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign.

GoEco ger miljövänliga resor

Fredrik Jonsson, Lisa Bylund, Oskar Mothander och Emma Landfors (inte på bild) har utvecklat tjänsten GoEco som hjälper dig resa miljövänligt.

Det här en viktig del av universitetets grundutbildning. Studenterna får intressanta uppgifter som ska ge lösningar för samhällets vardag och ut ur lösningarna kommer kanske så småningom till och med prdukter och kanske också ett företag drivet av studenterna själva.

Vilken motor universitetet kan vara i regionen genom att hitta kopplingar på dett sätt till näringslivet. Grattis till de fyra studenterna Fredrik Jonsson, Lisa Bylund, Oskar Mothander och Emma Landfors som lyckats så bra och tog hem första priset i designtävlingen!

Här kan du läsa mer om studenternas miljötjänst GoEco.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.