Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Dagens miljöbov är jag

Ja, här står han. Dagens miljöbov.

Dagens miljöbov är jag. Tokflyger från Kiruna, till Luleå, till Arlanda, till Umeå. På bilden mitt i mellanlandning på Arlanda.

Hade jag tjänsten GoEco för miljöresor i min mobil skulle den skrika av dödsångest.

GoEco är en mobiltjänst som fyra studenter på Umeå universitet tagit fram. Deras idé vann härom veckan första pris i tävlingen Design Open 2009 och är en hjälp för att ge en bild över hur miljövänligt man reser, eller inte. 

Själv är jag alltså dagens miljöbov, och det anar jag redan utan att ha den nya miljötjänsten i mobilen. Men jag skulle gärna vilja ha den för att kunna räkna ut hur mycket koldioxidutsläpp och andra kostnader som jag står för idag.

Kolla in studenternas GoEco-tjänst.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.