Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Byt tv-kanal med handviftning

Genom att vifta med händerna i luften ska du kunna byta kanal på teve eller bläddra bland sidor på internet. Den nya 3D-kameratekniken som företaget Optronics i Skellefteå tar fram kan komma att revolutionera vår kommunikation.

Det låter lite spejsat science fiction men tekniken finns redan och tillämpningar håller på att tas fram. Redan har Optronics produkter som gör det möjligt för mjölkningsrobotar att hitta kornas spenar och kameror som kan läsa av registreringsskyltar vid vägtullar.

Det är en teknik som alltså slår igenom hemma i teve-soffan lika väl som i industrier och på arbetsplatser.

Jag funderar på hur handeln kommer att använda denna nya teknik. Ska kunderna kunna bläddra bland information om varor med enkla handrörelser framför en skärm? Eller på muséer bläddra bland gamla fotografier genom att vifta med händerna i luften.

Och i skolan kommer lärare och elever att kunna bläddra bland presentationer med några enkla handrörelser i luften.

Här gäller att börja tänka och försöka förstå hur den nya tekniken kommer att förändra vårt sätt att kommunicera. Att ställa om tanken från fjärrkontroll till enkel handviftning är spännande.

Läs mer om tekniken här.

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.