Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Närkontakt med bloggande kunder

Det är intressant att se hur allt fler företag använder sociala medier som Facebook, Twitter och bloggar i sin närkontakt med kunder. Umeå Energi är ett lokalt exempel i Umeå som nu ger sig i kast med att möta kunderna på nya sätt.

När en bloggande kunden kallade företaget för "Energitjyvar" för att elräknnigen blev stor så kunde man från energibolagets kundservice genast skriva en kommentar på blogginlägget och inbjuda till dialog. Vilket togs emot positivt.

Det kan vara intressant för fler företag att studera hur Umeå Energi jobbar. För internet kommer att innebära att många företag måste lägga om sitt sätt att möta kunderna.    

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.