Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Facebook och kulturlivet

Facebook och sociala nätverk håller på att stöpa om vårt samhälle. Senaste veckan har vi sett det i Bjästa-fallet och hur hatkampanjer kan blossa upp och göra skada.

Men Facebook fungerar också som en möjlighet att bygga goda relationer. När jag mötte kulturnämndens ordförande i Umeå, Tomas Wennström, fick jag en inblick i hur han använder Facebook för att bygga relationer inom kulturlivet i Umeå. Han menar till och med att utan Facebook skulle han inte kunna fungera lika bra som ansvarig politiker för kultursatsningar i kommunen.

Genom Facebook får han kontakt inte minst med det mer subkulturella undergrupperna i staden, de som man kanske skulle kunna kalla undervegetationen. Han säger att han visst att de fanns men innan Facebook hade han inte samma tillgång till dem.

Klart intressant perspektiv på hur en kommuns kulturliv kan växa.

Du kan läsa mer om Tomas Wennströms tankar här.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.