Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Nu stänger Lunarstorm

Nu stänger Lunarstorm efter tio intressanta år. Men vad händer då med innehållet som medlemmarna lagt upp? På Lunarstorm finns en skatt av samtidshistoria som framtida forskare borde få ta del av för att kunna ge ytterligare en bild av 2000-talets första år i Sverige.

Alla texter, alla dikter, alla chatt, alla bilder och allt annat som medlemmarna har lagt upp, vad blir det av detta? Kommer Lunarstorm att låte det ligga kvar på i någon databas? Kommer forskningen i framtiden att ha möjlighet att komma åt materialet? Det är ändå en viktig del av vår samtidshistoria som nu släcks ner. Att allt det materialet skulle raderas bort skulle vara ett stort misstag.

Kommer vi om tio år till att se Facebook gå samma öde till mötes? Vem kommer då att kunna rädda allt det innehåll som idag läggs upp på den sajten? 

vad gäller Lunarstorm så är sagan nu alltså slut. I takt med att Facebook, Bilddagboken och andra sajter tagit över allt mer av de ungas tid så har intresset för att hänga på Lunarstorm minskat. Aktiviteten är nu så låg att de ansvariga bakom sajten beslutat att stänga ner allt.

Fram till 8 augusti håller man öppet så den som vill hämta hem bilder eller annat från sajten bör skynda sig innan allt blir oåtkomligt.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. M

    Underbart skrivet och så rätt:-) Klart att Lunarstorm är en ovärdelig kulturskatt och många har ägnat mycket tid av sitt liv där genom bloggar, bilder, vänskaper m m. Gänget bakom Lunarstorm svek sin publik å det grövsta bakom ryggen på medlemmarna! Nu har det startats en grupp på Facebook som heter RÄDDA LUNARSTORM för att försöka rädda kvar sidan och hoppas på att så många människor som möjligt ska gå med där och stå upp för Lunarstorm!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.