Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

5 meter lång bildskärm

Tänk när hela väggen där hemma är en enda stor bildskräm som du styr genom att trycka och peka på glaset. Eller när väggen vid ingången till biblioteket är en enda skärm som du kan trycka på och få fram texter, bilder och filmer om just din favoritförfattare. Eller när du i klädaffären kan gå fram till en stor skärm och på samma sätt få fram all information du behöver om skjoran, blusen eller byxorna du är ute efter.

Det är ingen vansinnig tanke att gissa att vi får sådana stora skärmar i framtiden för de börjar redan finnas.

En fem meter lång specialbyggd multitouch-skärm har Nuiteq från Skellefteå levererat till företaget Total inför Europas största olje- och gasutställning, ONS 2010. Det blev ett konststycke som väckte stor uppmärksamhet.

Läs mer på Infotech Umeå.

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.