Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Följ fostret i mobilen

Nu kan gravida följa fostrets utveckling, vecka för vecka, via mobilen. Det är blöjfabrikanten Libero som tagit fram en applikation till mobiltelefoner med bilder och texter på ett fosters utveckling under en hel graviditet.

Man har alltså inte gått så långt att den gravida mamman kan följa just sitt eget fosters utveckling, men tjänsten är ändå intressant som ett exempel på hur mobilen kan användas som informationsförmedlare. Med applikationen som laddas ner till den egna mobilen kan man varje vecka se en illustration över hur långt fostrets utveckling gått.

Dessutom finns det texter inlagda som förklarar mer. Under vecka 11 möts den gravida mamman, eller den blivande pappan, för pappor kan självfallet också använda applikationen, av texten: ”Det är inte längre ett embryo. Nu lämnar vi embryostadiet bakom oss och går in i fosterstadiet. Nu när allt finns på plats börjar en snabb tillväxt i vecka 11! Ditt barns mått kommer att fördubblas under de kommande tre veckorna…”

Så fortsätter texten sin berättelse om fostrets mun och tunga, om testiklar och äggstockar och hur fostret tar plats i fostervattnet. För varje vecka som kommer ger nya texter sedan ytterligare ny information.

Graviditetskalendern kan också läggas in på Facebook eller i en blogg. Då kan man dessutom bjuda in sina vänner och släktingar att dela och kommentera allt som sker i väntan på förlossningen.
   
Att Libero står bakom applikationen är en intressant notering. Bilderna och texterna är helt reklamfria och det finns inga uppmaningar om att den gravida kvinnan i framtiden ska handla blöjor från Libero. Men genom applikationen kan Libero redan på ett mycket tidigt stadium ge mervärden till den blivande föräldern som innebär att hon eller han kan få en positiv känsla för Libero som via mobilen lotsat de blivande föräldrarna fram genom graviditeten.

Libero gör också mycket mer för att knyta relationer med blivande förälder. Under året har man bjudit in gravida att skriva ner sina berättelser och boken Alla väntar barn” kommer att presenteras under Bokmässan i Göteborg i september. I boken deltar 85 blivande föräldrar med sina egna berättelser.

Libero är helt enkelt mycket intressant att studera för den som vill se hur företag kan använda sig av sociala medier och nya kommunikationskanaler.
 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.