Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Politiker som bloggar

SVT Rapport berättar att många av våra främsta politiker har slutat blogga efter valdagen. Var tredje toppolitiker har inte uppdaterat sin blogg sedan valet.

Bloggande politiker var ett spänannde inslag i valkampanjen och gav en närhet som vi inte sett förut till deras vardag. Dessutom fick många politiker genom sina bloggar en egen arena där de kunde föra fram sina åsikter.

På vk.se har de flesta av våra lokala toppolitiker varit aktiva med bloggande. Det ska bli intressant att se om de orkar fortsätta nu efter valet. Det är viktigt för debatten och det politiska samtalet i länet att de lokala politikerna hittar platser att uttrycka sina åsitker. VI får hoppas att de fortsätter med det vare sig om det är på bloggar, Facebook eller andra digitala mötesplatser.

Två politiker i länet kommenterar så här: 

Jan Nilsson (M) skriver i sin blogg: "Nu är jag som jag är, en notorisk bloggare som skriver inte minst för att jag vill uttrycka mig och verkligen gillar skrivandet. Jag tycker också om den kommunikation som bloggen triggar igång i vardagen. Antingen det nu gäller en bild eller en åsikt."

Pernilla Djärv (C) meddelar att hon slutar, men inte bara med bloggandet men också med kommunpolitik i Umeå. Hon flyttar till Arvidsjaur för att satsa på turism. Därmed tappar vi i Umeå en aktiv röst bland bloggande politiker.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.