Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

VF frågar läsare om ny design

Just nu är det intressant att följa hur Västerbottens Folkblad bjuder in sina läsare för att vara med och kommentera den designförändring som tidningen står inför. Det är ett grepp som flera andra tidningar redan provat och med nätets möjlighet till direktkontakt finns det möjlighet att få in snabba reaktioner på idéer som tidningen testar.

En blogg har öppnats för att hålla kontakt med läsarna och redan har man efterlyst reaktioner på vilka färger tidningen kan bygga på, hur försrtasidan ska se ut, hur tidningshuvudet kan presentera tidningens namn, och för övrigt vilket namn ska tidningen lyfta fram? Ska det vara Folkbladet? Eller Västerbottens Folkblad? Eller kanske VF?

Än så länge verkar det inte vara någon strid ström av kommerntarer från läsarna på bloggen. men förhoppningsvis kan reaktionerna och förslagen bli fler framöver. För idén att ta hjälp av läsarna, de som möter tidningen varje dag vid frukostbordet eller jobbet eller annanstans, har självfallet mycket intressanta tankar för en tidning att ta del av.

Här följer du Tidningsbloggen.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.