Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Korvgubben tar betalt med mobilen

Snart kan korvgubbarna och torghandlarna nere på torget få ny teknik för att ta betalt via kreditkort. Ett nytt steg har tagits mot att göra mobilen till plånbok och kassaapparat när iZettle lanserar en app som gör det möjligt att ta betalt direkt via sin Iphone.

Förutom appen kan man koppla på ett kortläsartillbehör till telefonen vilket sägs göra det smidigt att ta betalt direkt genom att låta sin kund sticka in kreditkortet i mobilen.
Men betalsystemet fungerar också utan kortläsare men då måste man knappa in kortnumret så att appen kan registrera köpet.

Om iZettle verkligen lyckas att förpassa den gamla läderplånboken upp på historiens hyllor tillsammans med vevgrammofonen och annat vi sprungit ifrån är kanske för tidigt att säga ännu. Men helt klart är att mobilen kommer allt närmare ett genombrott som plattform för betalsystem i framtiden.

Se bara bilden til höger från en skylt vid Ulvöns småbåtshamn.

Den sitter på väggen till en duschkabinen för den som vill göra sig ren efter några dagar på båten. Men inte tar duschkabinen några mynt som betalning. Nej, sms regerar och snart får vi alltså se ännu mer avancerad teknik för mobila betalningar.

Intresset är i vart fall mycket stort, se bara flödet på Twitter från alla som vill kommentera den nya appen.
 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.