Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Be Green testar Segway

Har du sett tv-serien Solsidan har du säkert också sett transportmedlet Segway som förekommer i några av programmen. Segway hålls fram som ett miljövänligt sätt att ta sig fram i stadstrafik så det lockade kommunala Be Green i Umeå att testa fordonet.

Testet filmades också och finns nu upplagt på Be Greens webbsida.

Be Green har också tidigare jobbat med filmer för ett hållbart samhälle och för att nå ut med sitt miljöbudskap. Bland annat har man i samarbete med studenter på Digital medieproduktion vid Umeå universitet tagit fram filmer som ska ge inspiration till ett hållbart miljövänligt vardagsliv.

– Det här var ett första test och vi är extremt nöjda. Vi är mycket imponerade av den kvalitet som studenterna håller, säger Martin Svensson på Be Green Umeå, och han ser gärna fram mot fortsatt samarbete med universitetets studenter kring film- och webbproduktion.

Nedan är filmen som Be Green nu gjort om testet med Segway.

 

Be Green Umeå testar Segway from BeGreenUmeå on Vimeo.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.