Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Datatjejer tar plats

Kul att se att datatjejerna kliver fram allt mer. Föreningen Datatjej i Umeå består främst av tjejer som pluggar data och it vid universitet och man planerar nu för en rikskonferens för landets alla datatjejer i januari 2013.

Tyvärr är det ett stort underskott av tjejer och kvinnor inom it-branschen och många it-företag kämpar hårt för att kunna förändra den sneda könsrekryteringen. Men det är inte lätt eftersom det är snett ända från gymnasiet, varifrån alltför få tjejer väljer att gå vidare till it- och teknikutbildningar.

Så när datatjejerna nu vill inspirera fler att söka sig till it- och teknikområdet så är det mycket positivt.

På Infotech Umeå finns en ny artikel om datatjejerna som planerar inför rikskonferensen.


Anna Palmér, Christina Svensson, Evelina Fagertun, Nina Runeke, IdaMaria Harnesk, Elin Sjöström, Mikaela Berg, Anna Österlund och Sofia Papworth. Alla är de datatjejer som vill locka fler till universitetets datautbildningar.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.