Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Mamma har skaffat internetbank

Mamma, 83 år, har skaffat internetbank och fått en dosa för lösenord med sig hem. Nu ska hon betala räkningarna via internet istället för att de ska skickas med post i kuvert.

Det här är en utveckling som allt fler svenskar, också äldre, nu är med om. För i samma vecka som vi travade till banken rapporteras att fyra av fem svenskar idag betalar sina räkningar över internet. Enligt en undersökning från Post- och telestyrelsen, PTS, betalar 79 procent av svenskarna sina räkningar på detta sätt. Det är en ökning från 2011, då motsvarande siffra var 72 procent.

Övergången till ett samhälle där allt fler tjänster blir digitala innebär ett extra ansvar på de av oss som har föräldrar som var fullvuxna långt innan datorerna gjorde sina intåg i hem och på arbetsplatser. Att stå utanför det digitala samhället blir i längden en svårighet. Att hjälpa de som inte ännu är uppkopplade till att kunna ta del av internet är viktigt för att de ska få ett enklare vardagsliv.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.