Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Västerbottens satsning i Almedalen

Almedalen är nu över för mig för detta år. Har återvänt till norra Sverige för semester i både Västerbotten och Norrbotten.

Många saker kan jag ta med mig. Men stannar vid två.
Detta år har Region Västerbotten tagit i lite mer ordentligt, man har hjälpt till med boende för ett stort antal Västerbottningar, hela 19 olika boenden utspridda över Visby med kanske något 100-tal gäster sammanlagt.

Dessutom har man hyrt en större lokal som Västerbottningar och deras gäster har kunnat komma till för seminarier, möten, få tillgång till trådlöst nätverk och möjlighet att ladda batterier, såväl mobilernas som de egna.

Det är ett initiativ som många tydligt uppskattat och faktiskt något unik i Almedalen. Att på detta sätt bygga upp en ambassad för sin region mitt under politikerveckan är något som inte många andra regioner har, om ens någon.

Nästa år kommer denna satsning fortsätta och som det verkar putsas och förfinas så att den blir ännu mer perfekt. Vilket ger en bra grund för Västerbottningar som vill vara med och bygga länets varumärke för fler.

Den andra saken jag tar med mig är att flera organisationer sänder live-tv via webben direkt från Almedalen och på så sätt ger fler möjlighet att följa seminarier och möten. Detta har också Region Västerbotten gjort, bland annat med en Spaning varje kväll vid 21.00 då man gått igenom vad som hänt under dagen tillsammans med några gäster.

Rörliga bilder på nätet blir allt mer efterfrågat och vanligt och nästa år kommer vi säkert att få se mycket mer av detta också.

Men nu, bommar jag igen från Almedalen och tar lite ledigt. Har sett att det kommit in lite regnvatten vid ett fönster så semesterprojekten får nu ta vid.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.