Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Bostaden lyfter fram it i vardagen

Umeå har blivit omtalat som en av världens snabbaste städer vad gäller bredbandsuppkoppling. Staden har vunnit pris som Årets it-kommun och när datatjejer från hela landet samlas i Umeå för konferens strömmar stora bolag som Spotify, Google, Microsoft, Ericsson, Ikea och många andra hit för att möta den nya generationen inom it-branschen.

Därför är det roligt att se att temat är teknik och it när kommunala bostadsbolaget Bostaden ger ut sin kundtidning Hej med nydesignad layout.

14 500 exemplar trycks tidningen i och delas denna vecka ut till alla hyresgäster i Bostadens fastigheter samt till studentkorridorer i Umeå. Redan nu finns den att ladda ner från Bostadens hemsida.

– Sett till vår målgrupp har vi ett ungt bestånd i en ung stad. It är en stor del i vardagen för dem och dessutom kan vi också berätta om vår egen stora verksamhet kring it, berättar Hanna Olsson, kommunikationschef på Bostaden och ansvarig utgivare för Hej, när jag träffar henne för att få en första titt på nya tidningen när den precis kommer från tryckeriet.

– Att lyfta fram datatjejer gör vi gärna för vi jobbar mycket med jämställdhet, fortsätter Hanna Olsson, och pekar på omslaget där studenten Evelina Fagertun, projektledare för konferensen Datatjej 2013, lyfts fram.

Förutom Evelina som berättar om sina studier i interaktionsdesign vid Umeå universitet berättar tidningen också om en av Umeås flitiga twittrare, Malin Stenman, samt om de it-tjänster som Bostaden erbjuder sina hyresgäster. Boka tvätttider på distans och se sin el- och vattenförbrukning via en terminal, Echolog, i den egna lägenheten är två av tjänsterna som de boende kan använda.

En intervju med Harry Jonsson, chef på Kommunicera som har hand om Bostadens öppna nät ryms också i tidningen. Efter mer än 35 år i Bostadens tjänst går Harry i pension nu i vår och självfallet har han mycket att berätta om utvecklingen av Bostadens it-tjänster.

Sammantaget med övriga artiklar blir det till en intressant inblick i it-staden Umeå.


 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.