Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

De nya pengarna

Nästa veckopeng till barnen kommer du kanske att dela ut i den digitala valutan Bitcoin. Bakom Bitcoin står inte någon Riksbank eller annan centralbank. Skaparen av Bitcoin kallar sig Satoshi Nakamoto, men det är troligtvis en pseudonym. Och det är just detta som är kännetecknet för Bitcoin. Det är en valuta och ett nytt betalningsmedel som går utanför de av våra traditionella myndigheter uppsatta vägarna.

Kryptering, anonymitet och svårt att spåra är istället kännetecknen för den digitala valutan.

Idag har stora internetkungen Kim Dotcom meddelat att hans fildelningstjänst Mega kommer att använda sig av Bitcoin, vilket inte är så underligt eftersom Mega söker sig bort från alla myndigheter och regeringar.

Mycket finns att säga om denna nya valuta men just nu och här nöjer jag mig med att konstatera att de valutor som vi vant oss vid som euro, dollar, pund och kronor kanske kommer att få en stark konkurrent i framtiden. Det som vi vant oss vid kanske inte kommer att bestå.

Så bered dig på att fylla din digitala plånbok med helt nya valutor.
 

En kommentar

  1. Mikael "MMN-o" Nordfeldth

    Så har du börjat handla bitcoins själv än?

    Det ser ut att börja bygga upp till en andra bubbla för den ekonomin, då värdet mångdubblats de senaste veckorna.

    Förra gången media skrev mycket om Bitcoin blev det en superstor bubbla som imploderade och spred mycket tvivel kring valutan, vilket risken är händer igen.

    Dock har väl folk lärt sig av tidigare händelser och gör ej om samma misstag i tron att valutan på något sätt skulle vara bättre stabilitetsmässigt än något annat ekonomiskt hittepå 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.