Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Umeå + Wikipedia

Slå ihop Umeå med Wikipedia, vad får du då? Jo, UmepediA – en flerspråkig ingång i din smarta mobil till Umeå som Europas kulturhuvudstad 2014.

I en nyhet från Umeå 2014 läser vi:

"Målet med UmepediA är att rejält öka möjligheten för besökare att ta till sig information kring olika objekt och platser i Umeå. Det ska göras med en kunskapsbank i form av flerspråkiga Wikipedia-artiklar om 100 olika kulturellt viktiga objekt i Umeå. Artiklarna kan sedan nås genom att intresserade skannar in en QR-kod vid det fysiska objektet med hjälp av sin smarta mobiltelefon."

Initiativet är mycket intressant och självfallet är det en nödvändighet att på olika sätt digitalisera innehållet i Umeå 2014 och arbetet med att vara Europas kulturhuvudstad nästa år. På så sätt kommer Umeås kultur och liv att kunna bli mer tillgängligt för såväl besökare som de som utifrån vill titta närmare på vad staden har att erbjuda.

Strålande!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.