Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Läkare räddar liv med 3D-utskrift

3D-skrivare handlar inte bara om att skriva ut leksaker och nyckelringar. Nu har ett läkarteam använt 3D-skrivare för att rädda en liten pojkes liv. Ett litet plaströr som skrevs ut i en 3D-skrivare av den medicinska personalen kunde stoppas in i barnets lungvägar och på så sätt hålla uppe möjligheten för barnet att andas.

Utifrån en datortomografi av pojkens luftstrupe och vänstra luftrör kunder teamet skapa en digital 3D-representation som sedan skrevs ut i en 3D-skrivare som en liten skena som perfekt kunde matcha storlek och konturer på pojkens luftvägar.

Detta är bara början på den revolution som 3D-skrivare kommer att innebära när de blir allt mer vanliga och effektiva.

Läs mer på Smithsonian om insatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.