Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Bättre Text hyllas som Årets Unga företagare

Umeågalan 2013 är i full gång och vinnarna i olika kategorier presenteras idag och senare ikväll. Under förmiddagen fick språkkonsulterna Bättre Text priset som ”Årets unga företagare”. Bakom förtaget finns Hanna Selinder och Lisa Rönnblom som arbetar med klarspråk för text i alla dessa former, också på internet.

– Det här priset betyder jättemycket för oss. Att dessutom vinna det i en stad som Umeå – full av unga, drivna och vassa entreprenörer  – är ju helt fantastiskt!, säger Lisa Rönnblom i samband med prisutdelningen.

battretext04
Lisa Rönnblom och Hanna Selinder är Årets Unga Företagare.

Lisa Rönnblom och Hanna Selinder träffades på språkkonsultprogrammet vid Umeå universitet och har sedan studierna drivit sitt bolag, från första början med stöd av inkubatorn BIC Factory.

De tar sig an texter i alla format och i en tidigare intervju på InfoTech Umeå har de berättat om de särskilda förutsättningar som text på internet ger.

– Språket på internet har utvecklats och förfinats. Det vi märker där är att det blir allt mer viktigt att fånga läsarna med de första raderna, säger Hanna Selinder, en av de två språkkonsulterna i Bättre text.

Du kan läsa mer om Bättre text i en artikel på InfoTech Umeå.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.